Pazar günü; eski adıyla Karasu Lisesi olan Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi’nde “Pilav günü” etkinliği düzenlendi. Program okul öğrencilerine yönelik Kariyer ve Motivasyon Söyleşisi ile başladı.

SÖYLEŞİ YAPILDI

İş Adamı Erdal Bıçakçı moderatörlüğünde yapılan programda öğrenciler; Akademisyen Prof.Dr.İsmail Çakmak, Tiyatro Sanatçısı Cengiz Bozkurt, Opera Sanatçısı Hüseyin Likos, İş Adamı Hamit Bektaş ve Kariyer Danışmanı Yakup Aksoy’un hem tecrübelerini dinledi hem de merak ettikleri soruları yöneltti. Katılımcılara program sonunda teşekkür plaketi verildi.

DUYGU DOLU KONUŞMALAR

Ardından ise okul bahçesinde yüzlerce kişinin katılımıyla açılış programı düzenlendi. Okul Müdürü Adem Arslan, “Böylesine güzel bir organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Arslan’ın konuşmasının akabinde plaket töreni gerçekleştirildi. İlk olarak okulun ilk mezunlarından olan Ayten Ödül Sarı, Muzaffer Aydınoğlu ve Hakkı Makinist sahneye davet edilerek plaketlerini aldı. Sarı, Aydınoğlu ve Makinist yaptıkları konuşmada duygulu anlar da yaşadı.

ANILAR ANLATILDI

Plaket töreninde okulda hizmet vermiş idareci ve öğretmenlere de plaket verildi. Bu kapsamda Turgut Acar, Mehmet Turan İmamoğlu, Reşat Şirin, Ali Osman Öztürk, Savaş Sancaktaroğlu, Davut Ciddi, Kadir Takır, Tayyip Koçmar adına eşi Güler Koçmar, Gülten-Mustafa Çalışkan, Erdal Bıçakçı ve Haldun Arslan’a da birer plaket verildi. Her bir eğitimcinin aldığı plaket sonrası yaptığı konuşmada sesinin titremesi de dikkatlerden kaçmadı. Program konser, sergi açılışı ve pilav dağıtımı ile devam etti. Mezunlar, emekli okul müdürleri ve öğretmenler gün boyu eski anıları yad ederek bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

foto_galeri_700x89

Editör: Güler Çınasoğlu