-

Ülke genelinde 12-16 Eylül tarihleri arasında kutlanan İlköğretim Haftası, Karasu’da da coşkuyla kutlandı. Düzenlenen kutlama programları kapsamında Çarşamba günü saat 10:00’da Karasu Kaymakamlığı önünde çelenk töreni gerçekleştirildi. Programın sunuculuğunu Sezi Eratik Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Burcu Aksu üstlendi.

Törene Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, ilçe milli eğitim şube müdürleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, eğitimciler ve çok sayıda öğrenci Türk bayraklarıyla katılım sağladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini Atatürk büstüne eğitimciler eşliğinde Müdür Çetin Turhan, bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çelenk töreninin ardından saat 14:00’da Karasu Aziziye İlkokulu’nda bir kutlama programı gerçekleştirildi. Programın sunuculuğunu Aziziye İlkokulu 1/C sınıfı öğretmeni Ceren Kurt üstlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda 4/A sınıfı öğrencisi Masal Cengiz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

“Bugün uzun yaz tatilini bitirip okulumuza sınıflarımıza, öğretmenlerimize, arkadaşlarımıza kavuştuk” diyerek sözlerine başlayan Masal Cengiz, “Bize düşen en büyük sorumluluk, bize gösterilen emeğin karşılığını hakkıyla tastamam vermek. Atatürk’ün açtığı bu yolda bu vatan için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Cengiz’in konuşmasının ardından 4/B sınıfı öğrencisi Noyan Ata Tosun, İlköğretim Haftası şiirini okudu. Daha sonra kürsüyü devralan İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, öğretmen ve öğrencilere yönelik bir konuşma yaptı. Turhan’ın konuşmalarının ardından Sezi Eratik Ortaokulu öğrencisi Aydın Ege Ün, Okul adlı şiiri seslendirdi.

Okulun Müzik Kulübü Öğretmeni Lale Turhan öncülüğünde müzik kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi büyük beğeniyle dinlendi. Dinletinin ardından 4.sınıf öğrencilerinin sunduğu oratoryo gösterisi büyük alkış aldı. 2/C sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzikli dans gösterinin ardından ilçe protokolü, birinci sınıf öğrencilerine kalem hediye etti.