Bayramın birinci günü olan cuma günü Karasu’da bir dizi bayramlaşma programlı düzenlendi. Günün ilk programı saat 11:00’da MHP Karasu İlçe Teşkilatı’nda gerçekleşti. Ardından saat 12:00’da Gelecek Partisi Karasu İlçe Teşkilatı’nda partililer bir araya geldi.

Aynı saatte Saadet Partisi İlçe Teşkilatı’nda da partililer bayramlaştı. İki parti ilçe başkanı Salim Direk, Oğuzhan Coşkun ve yönetimi, saat 12:30’da CHP İlçe Örgütü binasında düzenlenen bayramlaşmaya katıldı.

Cuma namazının ardından Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve ilçe protokolü, Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’nda düzenlenen programda vatandaşla bayramlaştı. Belediye Başkanı İshak Sarı, çocuklara voleybol ve basket topu hediye etti.

İlçe protokolü burada düzenlenen programın ardından Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Karasu Sahil Güvenlik Komutanlığı’nı ziyaret etti. Saat 14:30’da da İYİ Parti İlçe Teşkilatı’nda gerçekleştirilen programda partililer bir araya geldi. Programa Millet İttifakı’nın Karasu ilçe başkanları ve yönetimleri de eşlik etti.

Günün son programı ise saat 16:00’da AK Parti Karasu İlçe Teşkilatı binasında oldu. AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Lütfi Bayraktar’ın da katılımıyla partililerle bayramlaşıldı. Burada düzenlenen programla Karasu’da bayramlaşma etkinlikleri tamamlandı.