-

KARASU'DA TÖRENDEN DÖNEN PROTOKOLÜ TAŞIYAN TEKNE, İŞLETMEYE ÇARPTI (izle):


...

Olay, Cuma günü Karasu Yeni Mahallesi’nde meydana geldi. Karasu Liman Başkanlığı önünden Karadeniz’e açılan ve deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakan protokolü taşıyan tekne, dönüş sırasında arızalandı. Şanzımanında arıza meydana gelen tekne, iskeleye yanaşmakta sorun yaşadı.

Sürüklenen tekne, iskele yanındaki bir kafeye çarparak durabildi. Tekne kaptanının çabalarıyla bir felaketin önüne geçilse de işletmede bulunan müşteriler korku dolu anlar yaşadı. İşletmenin camları kırıldı ve maddi hasar meydana geldi.

Hasarın oluştuğu Seramiko Kafe işletmecisi İbrahim Bayraktar, “Hava güzeldi, mekanda oturuyorduk. Müşteriler de vardı. Deniz bayramından dolayı dönen tekne, anlamadığımız şekilde üzerimize gelmeye başladı. Far etmediklerini sanarak ıslık falan çaldık ama meğerse arıza varmış” dedi.

Teknenin bir anda mekana vurmaya başladığını belirten Bayraktar, “Şanzımanında arıza olmuş. Mekanda camların kırılması önemli değil. Cana bir şey olmadı. Asıl bizi üzen, olay sonrası oldu. 45 kişilik protokol içerisinden sadece iki kişi bize geçmiş olsun dileğinde bulundu. Biri Jandarma komutanımız, diğeri de CHP ilçe başkanımız. Başka kimse bir ‘geçmiş olsun’ bile demedi” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.