-

YASİN ÖZTÜRK, BMC KONUSUNU TBMM KİT KOMİSYONU'NA TAŞIDI (izle):

...

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, üyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu toplantısında Karasu’daki teknoloji ve üretim üssünü söken BMC’yi soru olarak komisyona sundu. Öztürk, komisyon konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“BMC ile ilgili bazı sorular sormak istiyorum. Özellikle konuyla alakalı 1105 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararıyla Sakarya Karasu’da 49 yıllığına BMC’ye tahsis edilen ve yaklaşık üç yıl önce Cumhurbaşkanı’nın da şaşalı bir temel atma töreni yaptığı yerde, o günün şartlarındaki söylemleri bugün için havada kaldı.

Çünkü fabrika, bir zamanlar ‘Mevlana – Şems’ kıyaslaması yapıldığı yerde bizim ‘Şems’ kayboldu. Dolayısıyla yüzde 50,1’i Tosyalı’ya geçti. Tosyalı da fabrika yatırımı yapmaktan vazgeçti ve başka yere taşıyacağı söylendi.

ŞEMS KAYBOLDU

Bu anlamda ‘Şems’ kayboldu ama parasını aldı mı, almadı mı bilemem. Açıkçası burada tankı kimin yaptığından ziyade şunu merak ediyoruz; Sonuçta savunma sanayiinde önemli bir durum. Tank palet fabrikası da sizin uhdenizde görülüyor. Bizim tankımız ne oldu?

Bu konuyla ilgili sizin bir çalışmanız var mı? Yoksa Katarlılara falan bakarsak bizim işimiz yaş görünüyor. Diğer taraftan da Karasu’daki araziyi tekrar geri alacak mısınız? Oradaki fabrikanın kurulmasından vazgeçildiğine göre sözleşmelerde yerine getiremeyen bir kuruluş karşımızda. Bu araziyi herhalde geri alacasınız diye umut ediyoruz. Bu konuyla ilgili açıklama yapacağınızı bekliyoruz”