ASLINA UYGUNA DÖNDÜ

Karasu Küçük Sanayi Sitesi’nin ismi değişti. Yasa gereği yapılan bu değişiklik sonrasında; aslında sanayi sitesinin ismi aslına uyguna dönmüş oldu. Cuma günü yapılan genel kurul toplantısının ardından da Karasu Küçük Sanayi Sitesi’nin ismi Karasu Karma Sanayi Sitesi olarak onaylandı. 

TATBİKAT PANİĞE NEDEN OLDU

Karasu Devlet Hastanesi’nde ‘Hastane Afet Planı’ kapsamında bomba tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği hastanenin poliklinik girişinde şüpheli bir çanta bulan güvenlik görevlileri, bomba olabileceği şüphesiyle, çevresine güvenlik şeridi çekti. Durum polis, itfaiye ve acil servisi ekiplerine bildirildi. Tatbikattan haberi olmayan çevredeki vatandaşlar ise kısa süreli panik yaşadı. Gerçeği aratmayacak şekilde gerçekleştirilen tatbikat ise takdir topladı.

MUHTARLARLA İŞBİRLİĞİ

Sakarya Toyota Otomobil Fabrikası, personel alımı için muhtarlarla işbirliği yaptı. Yılsonuna kadar bin işçi almayı planlayan fabrika, işçi kriterlerini de muhtarlara açıkladı. Aranan kriterler ise, 18-40 yaş arası kadın ve erkek olacak. İşçilerin en az lise mezunu olması, erkek adayların askerliğini tamamlamış veya yıl tecilli olması, vardiyalı sistemde, seri üretim disiplininde çalışabilecek olması söylendi. Eğer bu kriterlere uyuyorsanız ve iş arıyorsanız mahalle muhtarınıza danışın deriz. Bizden söylemesi.

YAVUZYİĞİT TAKDİR TOPLADI

19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda oyununu sergileyen Karasu Halk Eğitimi Merkezi Kuzey’in Yıldızları Yetişkin Kadın Halk Oyunları Ekibi’nden bir kadın oyuncu gösteri sırası sakatlandı. Kadın oyuncunun işaret vererek oyundan çıkmasının ardından Usta Öğretici İsmail Hakkı Yavuzyiğit, gösteriye dahil oldu ve ekibinin konsantresini bozmadan oyunu tamamladı. 20 yıl sonra ilk kez sahnede oyun oynayan Yavuzyiğit’in bu hareketi ise hem ekibi tarafından hem de izleyenler tarafından takdir topladı.

BU SİSTEM TUTAR MI?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) "Onaylı Randevu" dönemi 13 Mayıs itibariyle başladı. Yeni uygulamayla, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar hastaların randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini sisteme bildirmesi gerekecek. Randevusunu onayladığı halde gitmeyen kişiler ise aynı branştan 15 gün boyunca yeni randevu alamayacak. Muayene tarihinden iki gün önce alınan randevular ise otomatik olarak onaylanmış sayılacak. Bu uygulama ile sağlık hizmetlerinin daha ileriye taşınması planlanıyor. 65 yaş üstü ve kanser hastaları uygulamadan muaf tutulsa da bu sistem biraz zorlayacak gibi.

Editör: Güler Çınasoğlu