Family Football for Fair Play (FFF-P) projesi, Belgrad’da düzenlenen iki günlük etkinlikle tamamlandı. KARGENÇ Kulüp Başkanı Ersel Aydın, “Bu proje sayesinde çocuklarımız ve ebeveynleri sahada bir araya gelerek adil oyun ve takım ruhunu deneyimledi. Dostluk maçları, proje rehberinde yer alan yöntemlerin uygulanması ve test edilmesi açısından büyük önem taşıdı” dedi.
Etkinlik kapsamında proje çıktılarını tanıtmak ve ebeveyn-çocuk kuşaklarının birlikte adil oyun kültürünü tartışmak amacıyla konferans düzenlendi. Aydın, “Projeye dahil edilen kısa animasyonlar ve resmi proje filmi, adil oyunun temel değerlerini çocuklarımıza ve ailelerine aktarmak için büyük bir fırsat oldu. Dürüstlük, hoşgörü, çatışma çözümü, kurallara saygı, empati gibi değerleri sahada görmek bizi çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.
Projenin, genç sporcular ile aileleri arasındaki bağı güçlendirdiğini ve kötü spor davranışları ile ayrımcılığa karşı çözüm ürettiğini vurgulayan Başkan Aydın, “KARGENÇ olarak amacımız, çocuklarımızın hem sportif hem de sosyal gelişimlerini desteklemek ve adil oyun kültürünü yaygınlaştırmak” dedi. FFF-P projesi, Türkiye’den KARGENÇ Kulüp, Sırbistan’dan Mini Futbol Federasyonu (SAMF) ve Kuzey Makedonya’dan Football Club Viner iş birliğinde yürütüldü.














