-

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HELVACI KARASU'DA (izle):

...

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı, İl Başkanı Hidayet Kaya, İlçe Başkanı Muammer Adanur ve yönetim kurulu üyeleri Cuma günü Karasu’da esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Vatandaş ile uzun uzun sohbet eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı’nın gençlere ve çocuklara zaman ayırması dikkatlerden kaçmadı. Esnafı da gezen Helvacı ve beraberindekilere ilgi büyük oldu.

TÜRKİYE’NİN 5.PARTİSİYİZ

Ziyaret öncesi Karasu Haberleri ve Öncü Karasu kameralarına konuşan Erkan İlyas Helvacı, “Üç yıl önce kurulan Yeniden Refah Partisi olarak 81 il ve 922 ilçede teşkilatlanmamızı tamamladık. Anadolu turu kapsamında Karasu’yu da ziyaret ettik. Üç yıllık süreç içerisinde gençlik ve kadın kollarımızın da kurulmasının ardından ülke genelinde 300 bin kayıtlı üyeye ulaştık. Bu da milletimizin hayat pahalılığından, sosyal ve siyasal sıkıntıdan bıkarak çareyi Milli Görüş’te aradığının en büyük kanıtıdır” dedi.

Helvacı, “Mecliste grubu olan partilerin bile seçime ilk girdikleri zamanda bu kadar üye sayısı yoktu. Yeniden Refah Partisi, üye sıralamasında Türkiye’nin beşinci, Karasu’nun dördüncü partisiyiz. Artık siyasette Yeniden Refah Partisi var, Milli Görüş’ün temel ilkeleri var” diye konuştu.

DÜŞÜŞ BAŞARI DEĞİL

Karasu esnafının kendilerini güler yüzle karşıladığını ve Karasu halkının sıcakkanlı bir karşılama ortaya koyduğunu da sözlerine ekleyen Erkan İlyas Helvacı ekonomiye de değindi. Doların müdahale ile düşmesinin yeterli olmadığını söyleyen Erkan İlyas Helvacı, “Kimse Dolar’ın bu seviyeye 8 liradan yükseldiğini görmüyor” ifadelerini kullandı.

FAİZE TEŞVİK

Kur Korumalı vadeli mevduat hesabını da eleştiren Helvacı, “Bu, üstü örtülü olarak vatandaşa ‘Git paranı faize yatır’ demek oluyor. Faizi ve Dolar’ı bu şekilde düşüremezsiniz. Bunun tek çaresi üretimdir. Üretmezseniz, başkasının ürettiği ürünü kullanırsanız enflasyonu da devalüasyonu da paranızın değerini de siz değil, üreten belirler” şeklinde konuştu.

Yeniden Refah Partisi olarak borç, faiz, asfalt ve rezidans ekonomisinden vazgeçerek üretime, istihdama ve ihracata yönelik politikaya geçiş yapılması gerektiği savunduklarını söyleyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

BİZ, DERSİMİZE ÇALIŞTIK

“Yeniden Refah Partisi Milli Kaynaklar kitabımızda çözüm yollarına yer verdik. Biz dersimize çalıştık ve yıllık 150 milyar dolarlık kaynağı nereden bulacağımı yazdık. Biz, Sakarya’mızın da yapısını biliyoruz. Bu kapsamda 81 ile yüzlerce refah projemiz de hazır. Kaynak ve çözüm paketlerimizle iktidara hazırız.

Türkiye’nin 222 milyar dolar borcunu 900 milyar dolara çıkardılar ama ülkenin elinde bir şey yok. Çünkü borçla yol, asfalt, köprü yaptılar. Üretim yok, içinde mal olmayan dükkan yapsan vatandaşa yararı ne olur? Elimizde asfalttan başka bir şey yok.

İŞSİZ ORDUSU OLUŞTURDULAR

Üretim olmayınca istihdam da yok. Ülkemizde 1,5 milyondan fazla üniversite mezunu işsizler ordusu oluşturdular. Bu bir sosyal patlamaya doğru gidiştir. 1994 yılı 5 Nisan kararlarında darboğaza girildiğinde Erbakan Hoca geldi ve rantiyecilerin hortumunu kesti. Bugün de Fatih Erbakan ile aynısını yapmaya ve vatandaşın cebine vermeye hazırız”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı, sözlerini “Karasu siyasetinde söz sahibi olarak 1994 Refah belediyeciliğinde olduğu gibi Karasu Belediyesi’ni alarak kapısına ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ yazısını asarak Karasu’yu şu andaki halinden daha iyi hale getireceğiz” diyerek tamamladı.