Hatay ili Defne Sümerler Ortaokulu öğrencilerine Kocaali Sivil Toplum Platformu yardımcı kitap desteği verdi. Okulun öğretmenlerinin talebi üzerine harekete geçen platform üyeleri, eksikleri kısa sürede tamamlayarak bölgeye gönderdi.

40 ADET SET

Sümerler Ortaokulu öğretmenlerinin talebi üzerine ilçede ve bölgede çağrıda bulunarak, yardımcı ders kitaplarından oluşan 40 adet seti, 6 farklı branştan oluşan sınava hazırlık kitaplarını kolileyerek bölgeye ulaştırdı. Platform Sözcüsü Şerif Sarı, “Deprem sonrası bölge için çalışmalar gerçekleştirmiştik. Bu doğrultuda bölgede ihtiyaç duyulan malzemeleri destekçilerimizin aktardığı kaynaklarla temin ederek illerimize götürmüştük” diye konuştu. 

BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

“Deprem bölgesine desteğimiz hiç kesilmedi” diyen Sarı, “İlçemiz Kocaali ve ilimiz Sakarya adına deprem bölgesinde yaptığımız sosyal çalışmalardan, dayanışmaya ihtiyaç duyan bölge insanımız haberdar olmuştu. O süreçte platformumuzdan haberdar olan, zaman zaman bölgedeki, illerimizden dayanışmaya ihtiyaç duyan kişi ve ailelerimizin taleplerini aldık Aldığımız talepler doğrultusunda kolilerle bölgeye malzemeler kargo aracılığıyla gönderiyoruz” dedi.  

DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR

Şerif Sarı, “Okulumuzdaki öğretmenler bize ulaşarak, okullarında öğretim gören yetim ya da öksüz öğrenciler için, sınavlara hazırlanmaları adına farklı branşlarda ders kitapları talebi aldık. Bizlerde bu duruma duyarsız kalmadık ve hemen harekete geçtik. Bizleri boş çevirmeyen ve okulumuza desteğinde büyük katkısı olan tüm destekçilerimize minnettarız. Toplam maliyeti 19 bin 404 TL olan bu setimizi de destekçilerimizin sayesinde karşıladık. Kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.