Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimlerini değerlendiren Yeniden Refah Partisi Karasu İlçe Başkanı Osman Önal, seçimlere katılım oranının yüzde 93 olmasının bir başarı ve sevindirici bir durum olduğunu söyleyerek, seçimlerin de sıkıntısız ve huzur ortamında yapıldığını ifade etti. Önal, seçimde görev alan memurundan, sandık görevlisine, güvenlik güçlerine ve sahada olan ilçe başkanlarına kadar herkese de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

MİLLETVEKİLLERİNİN BAŞARISIZLIĞI

Başkan Osman Önal, “Huzur içinde geçen seçimin sonucunda ne yazık ki cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kaldı. Bu sonucun iyi düşünülmesi gerekmektedir. Vatandaşın daha önceki seçimlerde daha yüksek oranda destek verdiği iktidara ve Cumhurbaşkanına aynı desteği vermemesinin sebepleri iyi analiz edilmelidir. Şahsım adına yorum yapıyorum ki mevcut iktidarın vekillerinin başarısızlığının faturasını vatandaş kısmen de olsa daha önce oy verdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kesti. Bunun da en bariz ispatı milletvekilliği oy sonuçlarıdır” ifadelerini kullandı.

BEKA SORUNU

“Aynı zamanda ortada açık bir şekilde görünen gerçek vardır, o da şudur ki 200 asrın üstünde bu topraklarda hüküm sürmüş necip bir milletin geleceğe dair olan beka sorunudur” diyen Önal, “Her ne kadar bu millet üzerinde siyasi, ekonomik, kültürel savaş denemelerinde bulunan bu aziz milletin pireye kızıp yorganı yakacağını düşünmüyorum. Siyasi başarı konusunda zafiyet gösteren bir iktidarın milletvekillerine olan kızgınlığı bir devletin aleyhine sürüklenmemeli. Bu ülkenin evlatları çeşitli gruplara ayrıştırılıp, fikir savaşı içine sokularak farklı farklı şer odaklarına hizmet ettirilmektedir” dedi.

DİRAYETİMİZİ GÖSTERELİM

Başkan Osman Önal, “Temennim odur ki 28 Mayıs’taki ikinci tur seçimlerinde bu vatanın şehitlerinin evlatları olarak doğru bir karar alarak cumhurbaşkanımızı seçelim. Şu asırda dört dörtlük kimse var mı? Dörtte üç ya da iki olana kızıp da dörtte sıfır olan insanlar ile yola çıkmayalım. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu siyasi dirayetini batı emperyalistine ve sömürgeci siyonistlere gösterelim. 28 Mayıs’ta ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri şimdiden vatanımıza, milletimize ve de al sancağımıza hayırlı olsun” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi