Hafta sonu ilçemizde yaşanan kendini bilmez şahıslar tarafından, parkta oynayan yaşları 7 ila 10 olan çocuklara “Gelin gidelim, evcilik oynayalım” şeklinde seslenen insanlara sadece kendini bilmez demek istemiyorum. İçi, fıtratı pis insan her yerde var. Bunun farkında ve bilincindeyiz.

 

Karasu park konusunda gelişmiş bir ilçe. Ancak bu parkların çocuklarımız açısından kamera sistemi ile bütünlenmesi zor olmaz. Parklar çocuklarımıza korku saçmamalı. Bu zamana kadar böyle çirkin bir olayla evet karşılaşmadık ancak bu zamandan sonra karşılaşmayacağız anlamına da gelmiyor.

 

 “Gelin gidelim, evcilik oynayalım” cümlesindeki düşünce ne olabilir?

 

Sadece Allah ıslah etsin mi diyeceğiz, bela mı okuyacağız? Allahlarından bulsunlar deyip kenara mı çekileceğiz? Ben çekilmiyorum. Siz de çekilmeyin.

 

Kimse bu kadar tepkiye gerek yok dememeli. Bugün sizin başınıza gelmeyen hiçbir olay için bu cümleyi sakın kullanmayın.

 

Düşünün ki bu olay sizin başınıza da geldi. Kendi evladınız bu tür çirkin olayla karşı karşıya kaldı. Tepki vermeden oturacak mısınız?

 

Bu pis zihniyetli insanları (İnsan kelimesini de kullanmak istemiyorum) durdurmak için önlemlerin acilen alınması gerekmektedir.

 

Olayı adeta sesi titreyerek anlatan o babanın hislerini, olay sizin başınıza gelmeden anlayamazsınız.  Anneler babalar çocuklarını korkarak parka getirmemeli. Park bu. Çocukların eğlence alanı, çocukları koruma eğlendirme, geliştirme alanını kirleten pis zihniyetler için gerekli işlemlerin ve çalışmalarının yapılacağından şüphemizin olmamasını düşünüyorum.

 

Allah korusun bir çocuğun başına bir şey gelse sorumluluğunu kimse almayacak. Hava karardığı zaman parkların değil içinden, önünden dahi niye geçilmesin? Aileler, yetkililerden parkların biran önce güvenlik tedbirlerinin artırmasını beklemesi kadar doğal bir şey olamaz.

 

Bu pis zihniyetli, ruh hastası insanların düşünceleri ve fikirleri değişmez. Kimse bu şahıslar ile uğraşmak zorunda değil. Ben kendi mücadelemde yalnız kalsam da, kimseyi yalnız bırakmayacağım ve her zaman ve her şartta bu tür olaylarda yanlarında olacağım.

 

Sn. Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanına, Büyükşehir Belediye Başkanına ve Karasu Belediye Başkanına seslenen canı yanan babanın isteğinin yerine gelmesi zor olmamalıdır. En yakın zamanda sonuç almasını temenni ediyorum.

 

Başka anne ve babaların canlarının yanmaması noktasında parklarda kamera sisteminin hayata geçmesini diliyoruz.

 

Bugün destek vermezsek, yarın destek vermezsek başka ne zaman destek vereceğiz?

 

Bugün benim başıma gelmedi deme, gelebilir. ne gerek var demeden anne ve babaların yanında olunmalıdır.

 

Her zaman ince düşünmek ve karşınızdakinin acısına ortak olmanız dileğiyle…

 

Hayırlı haftalar…