CHP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt, Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunun ve milletvekili genel seçiminin 14 Mayıs 2023’te yapılmasının onaylanmasının ardından basın açıklamasında bulundu. Süt, “Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunun ve milletvekili genel seçiminin 14 Mayıs 2023’te yapılacak. YSK Başkanı Ahmet Yener Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması durumunda ise 28 Mayıs tarihinin belirlendiğini ve milletvekili aday adayı olacak kamu görevlilerinin istifasına yönelik sürecin 16 Mart Perşembe günü saat 17.00'da sona ereceğini duyurdu” ifadelerini kullandı.

UMUTLAR YENİDEN YEŞERECEK

Başkan Süt, “14 Mayıs seçimleri, Türkiye’nin önünde yıllardır en büyük özleme dönüşen daha çok demokrasi, özgürlük, adalet, liyakatin yanında, toplumsal barış̧ ve huzurun, refahı eşit ve adilce paylaşmanın dönüm noktası olacaktır. 14 Mayıs günü Türkiye, son beş̧ yılda otokrat tek adam yönetimiyle ülkenin üzerine kabus gibi çöken baskıcı bir rejimin karanlığından aydınlık günlere merhaba diyecektir. Ülkenin dört bir yanındaki insanlarımızın umutları yeniden yeşerip, güçlenecek. Herkesin yüzünün güleceği, gençlerimizin, kadın ve çocuklarımızın en içten heyecanlarının her alanda karşılık bulacağı bir dönüşümün, değişimin kapısı 14 Mayıs’ta ardına kadar açılacaktır” diye belirtti.

PARLAMENTER SİSTEM

Açıklamasına devam eden Süt, “21. yıllın sonun canavarlaşan iktidarın sandıkta milyonların oyuyla sonlanacağına Cumhuriyetin ikinci yüzyılında değişimin yolunun açılacağına, Türkiye siyasi tarihinde benzeri yaşanmamış̧ bir tarihsel-toplumsal-siyasal uzlaşmanın, ortak akıl ve ortak ilkeler ve değerler üzerinde bir araya gelmenin ete kemiğe bürünmüş̧ hali olan Millet İttifakı’nın halkımızın oylarıyla iktidar olacağına, Millet İttifakının 13. Cumhurbaşkanı adayı olan Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi ilk turda alacağına ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde anayasayı değiştirerek tek adam ve parti devletine son verip güçlendirilmiş parlamenter sistemi tesis edecek sayısal çoğunluğun Millet İttifakı’nın listelerinden seçileceğine inancım tamdır” dedi.

DEĞİŞİME İHTİYAÇ VAR

Başkan Aykut Süt, “Demokrasi kelimesini dilinden düşürmeyen ancak otokratik baskı ile ülkeyi yönetmeye çalışan zihniyete karşı olan vicdanlı ve sağduyulu yurttaşlarımız, ikinci yüzyılına giren Cumhuriyetimizin kendilerine sağladığı demokratik hak ve özgürlükleri ellerinden almak isteyenlere karşı demokrasi ve Cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacak ve bu tüm dünyaya ilan edeceklerdir” dedi. Süt, “Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi gerçekten de ‘Türkiye’nin seçime ihtiyacı var. Değişime ihtiyacı var.’ Kin ekip, nefret biçen, yurttaşları ayrıştıran algı ve yalan siyaseti ile bu siyaseti davranış biçimine dönüştüren, bu davranış biçimini deprem sonrasında dahi devam ettiren saray zihniyetini tarihin kirli sayfalarındaki yerine göndereceğimiz 14 Mayıs seçimlerinin tüm yurttaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.