Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karasu İlçe Başkanı Semih Karakaş, beraberinde Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi ve CHP Karasu Belediye Meclisi üyesi olan Cüneyt Taşkın Ekşi ve CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Mithat Kandil ile Yuvalıdere Mahallesi’ni ziyaret etti. Karakaş, Karasu Belediyesi tarafından yapılan yol genişletme çalışması sonucu sorun yaşadıklarını söyleyen mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

İKİ YILLIK MAĞDURİYET

Muhtar ve yer sahiplerinin kendisine ulaştığını söyleyen Başkan Karakaş, Yuvalıdere Mahallesi’nde soruların yaşandığı bölgede Mahalle Muhtarı Adem İkiz ve mağduriyet yaşayan yer sahipleri ile bir araya geldi. Mahallelinin yaklaşık iki yıldır mağdur olduğunu dile getiren Muhtar Adem İkiz de, Karasu Belediyesi tarafından gerekli düzeltmeleri yapacaklarına dair söz verildiğini fakat hiçbir şey yapmadığını söyledi.

TOPRAK KAYMASI

Başkan Semih Karakaş, “Bu çalışma vatandaşın yerinde heyelan sorununa sebep olmasının yanında tahrip olan lağım çukurunda meydana gelen taşkın nedeniyle sağlık sorunlarına da sebep olmuştur. Yuvalıdere Mahallesi Bedir Sokak’ta Karasu Belediyesi tarafından vatandaşların yerine girilerek yol genişletmesi yapılmış. Vatandaşın arsalarından girdikleri yerlere ne bir V kanal ne de istinaf duvarı yapılmış. Bunun sonucunda 280 m’lik alanda toprak kayması yaşanıyor. Kamulaştırma yapılmadan vatandaşın yerine 1 ila 3 metre arası girilmiş” dedi.

HİZMET KİŞİYE Mİ ÖZEL?

“Toprak kaymasının önlenmesi için yer sahibi vatandaşlara söz verilmiş fakat 2 yıldır bir çözüm bulunmamış” diyen Başkan Karakaş, “Çalışma yapılan yolun sonunda AK Parti mahalle temsilcisinin olması akla şu soruyu getiriyor. Yapılan hizmet kişiye özel hizmet midir?” dedi. Karakaş, “Yol genişletme çalışmasında V kanal sadece yolun bir kısmına yapılmış. Ortalama bin 500 metre alana gelişi güzel beton dökülmesi, yol boyunca V kanal yapılmaması, istinat duvarı yapılmaması yer sahibi vatandaşları mağdur etmiş durumda” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ MAĞDUR

Başkan Semih Karakaş, “Dikkat çeken konu ise sadece mahalle temsilcisinin evinin önüne V kanal yapılması. Bu durum, hizmetin vatandaşa değil mahalle temsilcisine yapılmış bir hizmet olduğunun belgesidir. Ayrıca yol genişletme işinin başlangıcında, yolun genişlemesi sonucu lağım çukuru tahribat görmüş. Tahribattan dolayı da lağım sürekli taşma yaptığı yapıyor ve mahalle halkı mağduriyet yaşıyor. Mahalleli, lağım taşkınının sağlık açısından tehlike altında. Ayrıca pis kokusu ve yazın da sineklerden aşırı derece rahatsız” dedi. Karakaş bu konuda CHP’li belediye meclis üyelerinin Karasu Belediye Meclisi’ne soru önergesi vereceklerinin de altını çizdi.