Müzik Öğretmeni Mehmet Tahir Gök öncülüğünde kurulan ve Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oluşturulan Grup Kırmızı Papyon müzik grubu, Erzurum’un Horasan ilçesinde bulunan Evliya Çelebi İlkokulu’nun kütüphanesinin onarımını yaptırmak amacıyla Perşembe günü konferans salonunda bir yardım konseri düzenledi. Elde edilen gelirin tamamının kütüphane yararına kullanıldığı konsere, gençlerin ilgisi büyük oldu. Türk Anadolu rock müziğinin önde gelen isimlerinin seslendirdiği sevilen şarkılarla sahne alan grup, unutulmaz bir programa imza attı. Coşku dolu konseri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve şube müdürleri de sonuna kadar takip etti.

 

 

Amaç, gençleri keşfetmek

 

Program, klasik gitar grubunun dinletisiyle başladı. Dinletinin ardından Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Hakkı Güven, bir konuşma yaptı. “Programımızı hazırlayan, ve önceki programlarımızda öğrencilerimizi geliştiren Tahir Hoca’mıza, emeği geçen herkese ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” diyerek başlayan Güven, “Okulumuz bünyesinde, bahar etkinlikleri kapsamında bir çok kültürel ve sportif faaliyet devam ediyor. Mayıs ayında ‘Şu Ses Abanoz’ ismiyle bir ses yarışması düzenleyeceğiz. Hedefimiz, okulumuzda ve Karasu’daki yetenekli gençleri keşfetmek ve onları geliştirmektir. Bu etkinliğimiz ile de kütüphane ihtiyacı olan bir okulumuza elimizi uzatmak ve minik yavrularımızın sesine kulak vererek onlara bir kütüphane armağan etmek istedik” şeklinde konuştu.

 

İmkanlar yetersiz

 

Güven’in konuşmasının ardından gitar ve kemençe eşliğinde muhteşem bir konser ortaya koyan gruba, salonu dolduran gençler de hem şarkılara eşlik ederek hem de telefonlarının ışıklarını yakarak destek verdi. Okul öğrenci başkanı Şaziye Kahraman’ın da solo şarkısı büyük alkış alırken, Müzik Öğretmeni Mehmet Tahir Gök ile grup solisti Kutay Mercan’ın karşılıklı gitar dinletisi de beğeni topladı. Konser sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, grup üyelerini plaketle ödüllendirdi. Turhan, “Yapılan bu etkinlik, gençlerin yapması gereken en anlamlı etkinlikti. Bu hassasiyet, sahneye konan performans kadar önemliydi. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi. Müzik Öğretmeni Mehmet Tahir Gök ise, “Elimizdeki enstrümanlar ya kiralık ya da emanet olduğu halde bu kadar başarılı bir program ortaya koyan öğrencilerimizi tebrike diyorum. Mevcut ses sistemimiz ise salona yeteri kadar hizmet veremiyor. Bu konuda gençlerimiz için bir destek bekliyoruz. Yetersizliklere rağmen grubumuz böylesine ses getirebilen bir dinleti ortaya koydu ve bizleri gururlandırdı” ifadelerini kullandı.