Uğur Büyük'ün "Sinek ve başka birtakım problemler" başlıklı köşe yazısı

Yaklaşık on gündür ilçemiz adeta sinek istilası altında. Ne dükkanlarda durulabiliyor ne bahçelerde. Bu yaşıma kadar böyle bir şey görmedim. Belediye, zamanında yumurtlama döneminde bunları ya hiç ilaçlamadı ya yeterli gelmedi.

Şimdi görüyorum ilaçlama araçlarını su mu sıkıyorlar ya da dandik bir zehir mi kullanıyorlar fark etmez sinek sayısında herhangi bir azalma olmuyor. Bu işlere yeteri kadar önem vermiyorlar. Burası yazlık bir yer böylesi bir sorun turizmi baltalamaz mı?

Belediye ile terminal arasındaki yol çalışması tam bayram öncesi başlamıştı. İnanılır gibi değil zaten çarşıda akıl almaz bir trafik ve park sorunu varken ilçe nüfusu bir milyon olacağı 9 günlük bayram tatilinde en işlek caddelerden biri kapatılıyor. Ve bir ayı geçmesine rağmen bir cadde bitirilemiyor. Üstüne üstlük Denizbank'ın önündeki yarım asırlık kavlan ağacı kesildi. Daha öncede İnönü İlköğretim okulunun önündeki asırlık ağaç gene belediye tarafından kesilmişti. Ne yeşile ne doğaya ne insana saygıları yok, sevgileri yok.

Atatürk Stadı'nın oradaki kanalın üzerinden geçen köprü çalışması keza aylardır devam ediyor. Arkadaş bu sürede Kaliforniya'daki Golden Gate köprüsü yapılırdı. Devlet Su İşleri ile Belediye'nin ortak çalışması sanıyorum. Plaj Caddesi zaten sıkışıkken alternatif Çağdaş yolunun da yaz boyu kapalı olması vatandaşı çileden çıkardı.

32 Evler kavşağından Aziziye'ye giden yol üzerindeki kanalın iki tarafındaki yolda yol çalışması var. Bu hafta tesadüfen girdim. Ne bir yol çalışması olduğuna dair bir uyarı tabelası var ne bir şey. 300 metre gittim geri döndüm. Karşıya geçtim 400 metre gittim kanalın ağzını genişletmişler, kum falan dökmüşler bir araba zor geçiyor. Gene uyarı tabelası yok. Yakında bir arabanın kanala düştüğü haberlerini okuruz gazetelerde.

Özellikle hafta sonu bir yerden bir yere gitmek mümkün değil. Kırmızı ışıklardan 3-4 turda ancak geçilebiliyor. Bunun üstüne Karasuluların daha çok kullandığı alternatif yolların da kapalı olması fazladan trafik sorunu oluşturuyor. Karasu'da oluşan trafik sorunu peşine trafik kazalarını da getirdi. Üç dört günde bir yaralı veya ölümle sonuçlanan trafik kazalarını haberlerde okuyoruz.

Geçen hafta yazdığım esnafların dükkanlarının önünde sandalyelerin kaldırılması olayı devam ediyor. Çok sayıda mekanın bu yüzden ciddi müşteri ve gelir kaybına uğradığı görülüyor. İşletme sahiplerinin birçoğu ile görüştüm oldukça mağdur durumdalar. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Yazın ortasında alınan bu karar oldukça mantıksız.

Bir sorunumuzda vatandaşlardan kaynaklı. Sahilde gecenin geç saatlerine kadar yüksek sesli müzik açıp sahilde gezme modası başladı. Bu bir eğlence şekli değil safi ev sahiplerini ve dükkan sahiplerini rahatsız etme aktivitesi. Kimisi arabayı park edip bagajına döşediği hoparlöri falanda açıp kaldırımda çiftetelli oynuyor. Yani ne denir bilmiyorum. Buna bir önlem alınmalı. Zabıta ve bekçiler sahilde rutin olarak yürüyüş yapmalı ve bu araçları tespit edip cezalandırmalı.