-

TEKNOLOJİYE YENİK DÜŞEN EŞYALAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI (izle):

.

Karasu Yalı İlkokulu’nda gerçekleştirilen “Geçmişten Günümüze” isimli etkinlikte günümüzde teknolojiye yenik düşen, kullanılamayan fakat geçmişte hayatın merkezinde olan eşyalar görücüye çıktı. Velilerin evlerinden getirilerek sergilenen eski eşyalara öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Sergiyi Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Ağun, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve ilçe protokolü de ziyaret etti.

Okul Müdürü Rıza Özdemir, “Geçmişte insanlar neler kullanmışlar, hangi eşyaları hayatlarının ön planında tutmuşlar, çocukların bunları görmesini istedik. Bu eşyalar, geçmişte hayatımızın tam ortasındaydı. Teknoloji ilerledikçe bu eşyalar ikinci planda kaldı, antika veya süs eşyası halini aldı” dedi. Sergiyi gezen ve eşyaları beğendiğini söyleyen okul öğrencisi Yavuz Selim Yılmaz, “Eski radyoyu hatırlıyorum. Dedem dinliyordu. Oradan hatırlıyorum” diye konuştu.

Sergi sonunda Türk mutfağının yerel lezzetleri olan ve öğretmen, öğrenci ile veliler tarafından hazırlanan çiğköfte ve gözleme ikram edildi. Öğretmenler tarafından saz eşliğinde söylenen türküler de beğeniyle dinlendi.