Bu sürecin gerçek kahramanları kuşkusuz sağlık çalışanları... Doktorundan hemşiresine, ebesinden temizlik personeline ve güvenlik personeline herkes bu sürecin gerçek kahramanları... Aile hekimlerimizden yoğun bakımına kadar herkese binlerce teşekkürler.

 

Bu sürecin en iyileri olan Sağlık Bakanlığı ve çalışanları ile Milli Eğitim Bakanlığı ve personeli, bu süreci çok iyi idare ediyor. İnşallah nazar değmez. Bizden sadece istedikleri “Evde Kal”, daha ne istiyorsunuz? Bu dönemde, Sağlık Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı’na bir kez daha hayran oldum. Hele hele Sağlık Bakanı’nın gazeteci bayana “Kızım” şeklinde hitabı müthişti.

 

Sağlık çalışanlarının değerini bir kez daha anladık. Ailelerinden, çocuklarından uzak bizim sağlığımız için çalışanları bu millet asla unutmaz. Bu süreçte SEDAŞ, sınıfta kaldı. Telekom, sınıfta kaldı. Bir kurumun, olağan üstü bir durumda hiç mi hazırlığı olmaz? Anlamakta güçlük çekiyoruz.

 

Belediye temizlik işleri de bu süreçte sınıfı geçti, tebrikler. Diğer birimlerin sınavı devam ediyor, haydi hayırlısı… Seçim döneminde sahada olanları ise göremiyoruz. Zabıta birimi, sınıfta kaldı. Denetleme ya yetersiz ya da hiç yok. Bu arada medyada dolanan bir fıkra var onu da aktarayım: “Zabıtayı arayıp, ‘Burada sarımsak 60 lira’ diye şikâyet ettim. Zabıta bana, ‘Burada 90 lira. Bana da iki kilo al’ dedi”…

 

Son olarak, bu süreç içerisinde, Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Karasu Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne dezenfektan ve maske üretiminden dolayı Karasu adına teşekkür ediyorum. Mutlaka hepimizin yapabileceği bir şeyler var. Mutlaka yapmaya çalışalım. Sağlıcakla kalın…