Tuncay Püskül ve Yaşar Akman

 

 

Karasuspor’un tarihini sizlerle buluşturmaya devam ederken bazı önemli isimler için özel bir yer ayırmak geldi içimden. Karasuspor’un sarı kırmızılı tarihine Cafer Erdoğan notları eşliğinde bakarken önüme konan iki isim ilgimi çekti.

 

Sarı Kırmızılı futbol çantası içinde tarihte yerini alan Tuncay Püskül ile Yaşar Akman sarı kırmızılı ekibin futbol geçmişine önemli hizmetler sunmuş iki isim. Ben iki isme Cafer Erdoğan’ında izni ile genç yaşta yitirilen Çakır Mustafa’yı da katmak isterim. Kıvırcık Mustafa hem Karasu’da, hem Sakarya’da sevilen önemli bir değerdi benim için.

 

Cafer Erdoğan’ın Sarı Kırmızılı tarihe önüme koyarken Tuncay Püskül ile Yaşar Akmanı tarif eden sözlerini bu yazı dizisi içinde baş sayfaya koymak gerek. 1940 yılında doğup 2016 yılında yaşama veda eden Tuncay Püskül’ün sarı kırmızılı ciddisine bakarken şunları görüyoruz. 16 Yaşında futbola başlayan, 1969 yılında 500 lira ücretle Düzcespor’a transfer oldu. Sakarya’da Ada Gençlik ve Karadenizspor formalarını da giyen Tuncay Püskül, çoğunluğunu Karasuspor’da geçirdiği futbol hayatını 1979 yılında sonlandırır.

 

Tuncay Püskül’ün Karasuspor rengi ile süslü futbol geçmişinde takım kaptanlığı, genel kaptanlık, Antrenörlük, malzemecilik dâhil her türlü emeği sarf eden Tuncay Püskül’ün futbol yaşamı içindeki geçmiş yılları bu değerlendirmenin içinde sarı kırmızılı tarihte yerini aldı.

 

Gelelim kısa süre önce yitirdiğimiz Yaşar Akman’ı anlatmaya. Kunduracı Tuncay Püskül’ün yanı sıra Yaşar Akman’ında kulüp tarihinde eşsiz bir yeri vardır. Monşer lakaplı Yaşar Akman’ın Karasuspor tarihinde geçen yılları içinde Karasuspor forması altında başlayan futbolunu İzmit ligine kadar taşıdığı görülür.

 

Yaşar Akman üst düzey futbolunu gençlere yer açmak adına futbol hayatına genç sayılabilecek yaşta nokta koydu. Yaşar Akman ondan sonra ne yaptı? Genç oyunculara genel kaptanlık, yönetici olarak kol kanat gerdi. Yaşar Akman yöneticilik yıllarında Maddi manevi, unutulmaz hizmetler veren Karasu’nun Monşeri Yaşar Akman’ı 2020 yılında kaybettik. Bu anlattığım iki isimle, hatta Karasuspor denilince akla gelen isimlerden olan Karabatak lakaplı Şakir Hasretle de hem gazeteci, hem hakem olarak yakınlığı olan biri olarak bu gün ahirette olan bu kişilere bir kez daha Allahtan rahmet dilerim.

 

Not: Önümüzdeki sayıda fırsatımız olursa Karasuspor tarihinde sarı kırmızılı ekibin başkanlık koltuğunda oturanların isimleri eşliğinde onlara ait süreçleri değerlendirmeye çalışacağız.