Karasu Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu bahçesine yapılan ve İncilli Mahallesi’ndeki anasınıfı öğrencilerine hitap edecek olan 3 katlı 12 derslikli anaokulunun temeli atıldı. Karasu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ergün Demir, “Anaokulumuz faaliyete girdiğinde İnönü İlkokulu ve Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde olan anasınıfları çıkarılıp burada toplanacak” dedi.

HER TÜLÜ DONANIMA SAHİP

Anasınıflarının 3,4,5 ve 6 yaşındaki öğrencilere hitap edeceğini de belirten Şube Müdürü Ergün Demir, “Olması gereken bütün anaokulları eğitimleri verilecek. Sabahçı ve öğlenci olmak üzere yarım gün, aynı zamanda da tam gün eğitimlerimiz olacak. Velilerimizin ihtiyaç duyabileceği her şey bu okulumuzda bir arada toplanacak. Anaokulumuz her türlü donanıma sahip olacak. Bittiğinde ise İncilli Mahallesi’nin anasınıfı yükünü de hafifletmiş olacak” sözlerini kullandı.

TÜM ÖNLEMLER ALINDI

“Okulun temeli atıldı” diyen Demir, “Malum gündemimiz deprem. Binamızın temeli de buna göre ayarlandı. Zemin iyileştirmesi için 15 metre derinliğe 186 tane beton direk çakıldı ve üzerine grobeton atıldı. Bunun da üzerine su yalıtımı için ziftli kağıtlar ve sağlam malzemeler kullanıldı. Akabinde ise yeniden beton atılarak demir bağlaması yapıldı. Temele muazzam bir demir döşendi. Deprem ve zemin suyu için tüm önlemler alındı” vurgusunu yaptı. 

ÖNÜMÜZDEKİ YIL AÇILACAK

Şube Müdürü Ergün Demir, “Zemin suyu Karasu’da yüzeye yakın olduğu için yeni inşa edilen anaokulumuza bodrum katı koyulmadı. Bu da gerçekten çok güzel oldu” dedi. Demir, “2023 yılının sonunda okul inşaatımız bitirilerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edilecek. Biz de tüm eksiklerimizi tamamlayarak 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde okulumuzun eğitime başlamasını hedefliyoruz. Şimdiden tüm bölge halkımıza hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi