Ayşenur Elmacı'nın "Aday bolluğu yaşanacak" başlıklı köşe yazısı

Karasu’da yerel seçim için kollar sıvanmaya başladı. Mevcut Belediye Başkanı İshak Sarı Belediye Başkanlığı için tekrardan aday olacağını net olarak açıkladı. Mevcut Başkan Sarı’dan önce geçmiş dönem Belediye personellerinden Kamil Özen’de AK Parti’den Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıklamıştı.

Şu anda AK Parti’de iki aday net şekilde aday adayı olacağını açıkladı. Bunun akabinde İYİ Parti de sessizliğini koruyor. İYİ Parti’nin 81 ilde kendi adayı ile seçime gideceği ancak ilçelerde buna karışılmayacağı konuşulsa da bir ittifak olur mu olmaz mı henüz netlik kazanmadı.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nde ise bir ortak ittifak bekleniyor. Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun’un Millet İttifakı’nın Karasu ilçe başkanları ile ortak hareket edilerek ve tek aday çıkartılmasının daha verimli olacağının altını çizdi. Ancak bu gerçekleşmezse Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ortak aday çıkartıp seçim çalışmalarına başlayacak.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise şu anda sessizlik hakim. CHP Karasu İlçe Başkanı Uğur Büyük, “İttifak ile ilgili şu ana kadar herhangi bir görüşme yapılmadı” dedi. “Ancak bir görüşme yapılacaksa bu bugün de olur yarın da olur. Bununla ilgili bir zaman verilemez. En güçlü parti CHP ve İYİ Parti’dir. Bir ittifak olacaksa da bu CHP veyahut İYİ Parti’den çıkmalıdır” dedi.

Birlikte hareket edilmenin, Millet İttifakı’nın ilçe başkanlarının ortak bir aday çıkartması ilçeye katkı sağlayacağını düşünenlerden biri de Uğur Büyük.

Bunun yanı sıra Avukat Recep Özdemir’in de Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağı konuşuluyor. Geçmiş dönem Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu “Bizim adayımız Recep Özdemir’dir” diye bir açıklama yaptı. Bu açıklamalardan sonra diğer partilerin ilçe başkanlarından İspiroğlu’nun bu açıklamalarına tepki geldi.

Mehmet İspiroğlu “Bizim adayımız Recep Özdemir” dedi. Biz derken siz kimsiniz? diye sorgulamaya başladı vatandaşlar. İspiroğlu bu kararı tek başına almış olamaz. Aslında bu durum bu kadar sorgulanmazdı. Ancak yerel bir gazete bunu yanlış lanse edince ve tüm ilçe başkanlarını da zan altında bırakacak şekilde haberi servis edilince en büyük darbeyi o gazete aslında Recep Özdemir’e vurmuş oldu.

Bunun farkına varmak geç oldu. Şeffaf bir şekilde bu haber servis edilseydi ilçede bu durum bu kadar konuşulmazdı.

Recep Özdemir’in aday adaylığı ile ilgili ilk çalışması bu şekilde olmasaydı daha iyi olurdu. Recep Özdemir, Karasu’nun önde gelen isimlerinden biri, bunu kimse inkar etmez, edemez. İlçede de sevilen simalardan biridir. Hemen hemen herkes Recep Özdemir’i Özşen Dershanesi’nden tanır. Kendim de şahit oldum hemen hemen herkese dershanede eğitim alacak olan öğrencilere yardımı dokunmuştur. Bunu inkar etmek yanlış olur.

Ancak Recep Özdemir’in güvendiği bizim çocuk dediği kişilerin kendisine zarar verdiğini farkında değil. İyilik yapayım derken kendisine aslında zarar veriyorlar. İnşallah fazla uzun sürmeden bu durumun farkına varır.

Çünkü adaylık için güçlü isimler içerisinde yer alıyor. Tek bir yere odaklanmak yerine her yere odaklanmak daha verimli olacaktır. Şu anda konuşulanlar bu. Recep Özdemir güçlü bir isim, bu gücü eğer Karasu’da güçlü bir ittifakla birleştirirse önümüzdeki dönemin belediye başkanı olur.

Büyük Birlik Partisi de şu anda kendi adayları ile seçime girecek gibi duruyor. Bunun akabinde Belediye Başkanlığı’nda ismi geçen Ömer Babalıoğlu’da halen sessizliğini koruyor.

Ben şahsım olarak tüm aday adaylarına her zaman şeffaf oldum. Gazetemizi de aynı şekilde tüm aday adaylarımıza açtım. Benim şahsımı taraflılıkla ima edenler ofisimize çıkmaya cesaret edemiyor. Ofisimizin kapısı her zaman herkese açıktır. Geçmiş seçimlerde nasıl şeffaf olduysak bu seçimde de herkese aynı şekilde şeffaf olacağız. AK Parti’ye ne kadar yer verdiysek diğer partilere de sayfalarımızdan aynı yeri vereceğiz. Bunu kimse unutmasın.

Geçmiş seçim döneminde çıkardığımız gazetelerimiz hala arşivimizde duruyor. AK Parti’ye ne kadar manşetten yer verdiysem Saadet Partisi’ne de aynı ölçüde manşetten yer verdim.

O yüzden insanların size Öncü Karasu’yu lanse ediş tarzına bakın. Biz hiç acaba da takılıp kalmadık çok şükür. Acaba diyenlerle değil, yüzünüze ayrı arkanızdan ayrı konuşanlarla çalışmaya devam ettiğiniz sürece başarısızlık olur.

Seçim dönemi yaklaşırken hareketlilik başladı. İnşallah aday adayı çıkacak olan isimlerin tek amacı ve gayesi Karasu olur. Hayırlı haftalar.