Sakarya’da bisiklet kültürünü geliştiren ve yeni bir soluk kazandıran Sakarya Büyükşehir Belediyesi bisiklet kullanıcıları için yeni bir hizmeti daha hayata geçirdi. Avrupa Birliği destekli ‘Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İş birliği’ programı kapsamında geliştirilen Let’s Cycle (Karadenizde Pedal Çevir) projesi içerisinde akıllı rota uygulaması oluşturuldu.

YENİ NESİL DİJİTAL PLATFORM LET’S CYCLE

Bulgaristan, Romanya, Ukrayna ve Gürcistan ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yürütülen projede Sakarya’da bisiklet kullanıcılarına rahat ve güvenilir ulaşım imkanı sağlanıyor. Ortak ülkelerle Sakarya’nın mavi ve yeşil zenginliğini tanıtmak, eko turizm rotasında pedal dostu işletmeleri ön plana çıkarmak ve yerel kalkınmaya destek sağlamak amacıyla yürütülen projede ortak dijital platform oluşturulmuş ve kullanıcıların hizmetine sunulmuştu.

5 FARKLI ROTADA 96 TABELA

Apple, Android ve diğer işletim sistemlerinin marketlerinden indirilebilen “Let’s Cycle” isimli akıllı rota sistemi uygulaması tüm bisiklet dostu gezginlere rota boyunca mevcut dinlenme ve konaklama alanlarını gösteriyor, keyifli ve güvenli bir tur imkanı sağlıyor ve Sakarya’nın da yerel ekonomisinin gelişmesine katkı sunuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında şehrin muhtelif yerlerindeki 5 farklı rotada 96 adet QR kodlu yönlendirme tabelalarını hizmete açtı. Bu sayede bisiklet kullanıcıları hem güzergah üzerinde güvenle yol alacak hem de bulundukları noktada tarihi mekanlar, turistlik yerler, konaklama ve dinlenme imkanlarına erişim sağlayabilecekler.