Ali Keskinsoy'un "Allah’ın davetine kulak verelim" başlıklı köşe yazısı

İbrahim Suresi’nde bir Ayeti Kerime var (22.Ayet). “Şeytanın hutbesi” diye ifade edilir. İş bittiği zaman, Allah herkes hakkında karar verdikten sonra, şeytan bir konuşma yapacak ve diyecek ki; “Allah size hak bir vaatte bulundu, sizi hakka davet etti.”

Allah seni cennete sevk ediyor, cennete çağırıyor, ona icabet edin, sizi yaratan Allah size karşı merhametli olan Allah’ın davetleri vardı, ona uyumadınız ama az bir şey fısıldadım gönlünüze, hemen bana itaat ettiniz. Allah sizi, size hak vaatte bulundu, bende bir şeyler vaat ettim size (zevk, ferah mutluluk, ama bunların hepsi yalandı.)

“Bu sözümde durmadım” diyor şeytan. “Sizin üzerinizde bir gücümde yoktu ki benim zaten” diyor, “Sadece sizi davet ettim. Siz de hemen bana icabet ettiniz.”

“Allah’ın o kadar davetini duydunuz, ezanı Muhammediye’yi duydunuz, hocaların ağzından Kuran’ın ifadeleriyle, Allah’ın yaptığı davetleri duydunuz ama hiç umursamadınız. Ben sizin hemen aklınıza bir şey koydum, davet ettim hemen bana icabet ettiniz.”

Dolayısıyla diyor ki şeytan; “Beni kınamayın, kendinizi kınayın.” Ne kadar ahmak adammışız, Allah’ın davetine icabet etmemişiz, her şeyimizi veren bizi yediren içiren bizi yaşatan Allah’ın davetine icabet etmemişiz. Bizim düşmanımız olarak Allah tarafından tanıtılan şeytana hemen uyumuşuz.

“Kendinize kızın, ne kadar ahmak avanak bir adammışım diye kendinize söyleyin” diyor şeytan,

Haklı mı değil mi? Haklı… 

Allahutaala bunu bize haber veriyor, “Eyy insanlar böyle bir manzara olacak, kurtaramayacaksınız. Şeytana laf atmakla, şeytana suçu yüklemekle hiçbir şeyden kurtulamayacaksınız, ne ben size azaptan kurtarabilirim nede siz beni azaptan kurtarabilirsiniz, bundan önce beni Allah’a ortak koşmanızı da zaten ben kabul etmemiştim.” Şeytan diyor, “Ben bile Kur’an da Rabbi diye ifade ettim, tamam azgın azgın birisiydim, insanları hak yoldan saptıran birisiydim ama, Rabbi diyordum yine, kendimi Allah’a ortak olarak görmüyordum ama siz beni Allah’ın ortağıymış gibi, Allah’ın emirlerine riayet eder gibi benimde emirlerime riayet ettiniz” diyor.

Böyle zalimlere acı veren bir azap var. Rabbim bizleri korusun muhafaza eylesin.

Ne kadar net Ayeti Kerime değil mi? Bu hakikatler ne muazzam hakikatler.

Evlerinde televizyon başında dizi seyredenler, film seyredenler, ömrünü hep böyle yerlerde harcayanlar, bu hakikatleri duymayanlar, ne kadar büyük mahrumiyet yaşıyorlar. 

Allah bize uyanmayı nasip eylesin.

Rabbimiz bize böyle bir lütufta bulunduğu içinde bizi evinde misafir edip, Ayeti Kerimelerini bize dinlettiği içinde Rabbimize özel hamt edelim.

Allah bizden kul olmayı, boyunu bükmeyi, Allah’a karşı zelil vaziyette durmamızı bekliyor.

Allah bize hakiki kulluğu nasip eylesin.