Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi’nin desteğiyle, Sakarya'da yaşayan on kadın şair ve yazar bir araya gelip edebiyat matinesi düzenledi. Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmen olan Küçürek Öykü Yazarı Arzu Özdemir başkanlığında ve Şair Nursel Camcı, Deneme Yazarı Filiz Toklu ve Yemek Yazarı Gülsen Yıldız yönetiminde bir araya gelen 20 Sakaryalı kadın yazar, geçtiğimiz Cumartesi günü bir araya geldi.

20 KADIN YAZAR

Filiz Toklu'nun sunumunu gerçekleştirdiği etkinliğin açılış konuşmasını Başkan Arzu Özdemir yaptı. Özdemir, “Kadın kadının kurdu değil yurdu olmalıdır. Bu nedenle bu şehirde yaşayan yirmi kadın şair ve yazar bir araya geldik. Her ay bir etkinlik düzenlemeyi arzu ediyoruz. Bizleri bir araya getiren ve kadın yazarların hak ettiği yeri alması için bizler kadar çalışan TYB Sakarya Şubesi Başkanı Yazar Fahri Tuna'ya da huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Yaşasın kadınların birlikteliği” dedi.

TEŞEKKÜR BELGESİ

Açılış konuşması sonrası alfabetik sırayla Küçürek Öykü Yazarı Arzu Özdemir, Öykü Yazarı Elif Yıldız, Deneme Yazarı Filiz Toklu, Yemek Yazarı Gülsen Yıldız, Şehir Yazarı ve Araştırmacı Necla Dursun, Roman Yazarı Neslihan Cebesoy, Şair Nursel Camcı, Şair Selma Meriç, Deneme Yazarı Semra İmamoğlu ve Masal Yazarı Tülay Sayan, eserlerinden örnekler seslendirdi. Sakarya edebiyat tarihinde bir ilke imza atılan etkinliğin sonunda TYB Sakarya Şubesi’nin programına katılan şair ve yazarlara teşekkür belgelerini, Başkan Fahri Tuna ile TYB Sakarya Kadın Yazarlar Birliği Başkanı Arzu Özdemir, birlikte takdim etti. Programın serbest bölümünde ise on kadın yazar, Arzu Özdemir başkanlığı ve Fahri Tuna danışmanlığında önümüzdeki altı ayın etkinlik programı üzerine çalıştı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi