Kocaali Açmabaşı Mahallesi’nde Şehit Mehmet Sarı anısına voleybol turnuvası düzenlenecek. Düzenlenen turnuvayla ilgili organizasyon komitesi adına Batıkan Zorbey Turgut ve Usame Akbıyık açıklamada bulundu. İlçe tarihinde ve bölgede en iddialı turnuvaların geçmişte Açmabaşı Mahallesi’nde yapıldığını ifade eden Turgut, Açmabaşı Mahallesi Taner Kara Spor Sahası’nda turnuvada yapılacak. Turnuvamızı Şehit Mehmet Sarı adına düzenleyeceği” dedi.

25 YILDIR SÜRÜYOR

“Turnuvayı 25 yıldır geleneksel bir spor organizasyonu olarak sürdürüyoruz” diyen Turgut, “Bu yönüyle komşu ilerde, ilimizde ve ilçelerde tek olan voleybol turnuvası spor organizasyonu olarak ilimizin bir değeri olduğuna inanıyoruz. Geçmiş yıllarda köy statüsündeyken yaz aylarında bölgesel takımlarının katılımıyla Açmabaşı Köyü Voleybol Turnuvası düzenleniyordu. Artık turnuvalarımıza komşu illerden ve ilçelerden voleybol takımları katılım sağlıyorlar” ifadelerini kullandı.

SON GÜN 24 HAZİRAN

Komite Üyesi Usame Akbıyık ise, “Bölgemizde yapılan geleneksel turnuvalarımız için daha iyi şartlarda yararlanabileceğimiz spor alanlarına sahibiz. Ayrıca mahallemizde şehidimiz var. Şehidimiz Mehmet Sarı’nın adını böylesi anlamlı organizasyonlarla yaşatmak görevimiz” diye konuştu. Akbıyık, “Kocaali Açmabaşı Mahallesi’nde düzenlenecek Şehit Mehmet Sarı Voleybol Turnuvası’na katılmak isteyen takımların son başvuru tarihi olan 24 Haziran Cumartesi günüdür” uyarısında bulundu.