2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla açılan ve Altay tankının ihalesi verilen BMC’ye tahsis edilen Karasu’daki 2 bin dönüm hazine arazisi gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde; BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş, “Karasu, 49 yıllığına BMC’ye tahsis edilmiş bir alandı. Karasu’daki arazinin devlete devri için işlemleri başlattık” dedi. Karasu’da BMC’ye devredilen ancak firmanın vazgeçtiği hazine arazisine ise 8 ay önce ASAŞ talip olmuştu.

5 MİLYAR 653 MİLYON LİRA

Resmi Gazete’de yayınlanan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca verilecek olan Şubat ayına ait yatırım teşvik belgeleri listesinde ASAŞ Alüminyuma yapılacak destek açıklandı. ASAŞ için açıklanan teşvik miktarı 5 milyar 653 milyon lira. Yayınlanan teşvik listesinde daha önce BMC'ye olduğu gibi “Yatırım yeri tahsisi” desteği olmaması da dikkatlerden kaçmadı. ASAŞ’ın Akyazı-Karapürçek’te yeni bir yer satın aldığı ve Bakanlığın yayınladığı belgede yatırım yerinde Karapürçek yazdığı görüldü.

KESİN BİR BİLGİ YOK

Arsanın ASAŞ’a mı devredileceği yoksa başka bir yatırımcıya mı verileceği ise netleşmedi. Ocak ayındaki Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla 2 bin dönümlük arazi endüstri bölgesi olarak ilan da edilmişti. Henüz bu yönde resmi bir karar bulunmasa da ASAŞ'ın bazı malzemeleri Karasu'daki arsaya bıraktığı biliniyor.

Güler Çınasoğlu’nun haberi