Futbolumuzun TFF 3.Lig’den sonra gelen Bölgesel Amatör Ligi (BAL) için, geçtiğimiz hafta amatör konfederasyonda bir dizi toplantılar oldu. Amatör futbol dünyamızda heyecan yaratan, bir dizi sorunla boğuşan takımlarımızı ateşleyen görüşmelerin ardından, vize ve transferler için illere talimatlar geldi gelecek. Futbol İl temsilcimiz Tezcan Demir liglerin kesin oynanacağı, oynanırsa eğer yapılacak hazırlıklar konusunda kendilerine henüz net bir talimatın gelmediğini el altından bize iletti. Oynatılmalı eğilimi var. Şubat ayı bu konuda hareketli geçmeye aday bir ay olarak görüntü veriyor. Bizim ilde takımlarımızın birçoğu transferlerini bitirdi, çalışmalara yöneldiler. Bu uğurda Hendekspor, Sapanca ve Erenler başı çekiyor. Diğerleri de karınca kararınca bir şeyler yapıyor. Son anda lige katılım bedeli yatıran, bunu taraftar desteği ile yaşama geçiren Karasuspor ne yapıyor? Eski Sarı Kırmızılı oyunculardan Cihat Ekşi Karasuspor’un BAL planlamasını yapmak adına öne çıkan isim olduğunu bana ilettiler. Karasuspor kendi yağınla kavrulurken, kendi çocuklarınla ve de bütçeye uygun oyuncularla yola devam edeceğini duyduk. Sonuç iddialı ses vermese de Bal heyecanı içinde kalabilecek bir Karasuspor için taraftarlar, ilçenin dinamikleri 200, 300 bin TL bulup, ya bismillah diyerek Bal ligi hazırlığına başlayacak. Takımı kim mi çalıştıracak? Tabiki Öz ve öz Karasulu olan Karasuspor’un içini dışını çok iyi bilen Serdar Ergelen bu zorlu süreçte kumanda merkezinde olacak.

TFF’nin YABANCI OYUNU

Türk futbolunda yılan hikâyesine dönen bir yabancı oyuncu statüsü var. Sezon başı yabancı sayısını 14’le sınırlayan, bu sayıyı ilerleyen yıllara daha da düşürerek devam etme eğiliminde olan TFF Corona nedeniyle bir geri adım daha attı. Kulüplerde şişkinlik yapan ve bu neden lisans çıkartılmasına karşın lisansları dondurulan yabancılara sahip takımlara gün doğdu. Mesela BJK’nin TFF’na bildirmediği üç yabancıdan ikisini en kötü ihtimalle BJK ikinci yarıda oynatabilecek. Kısacası Coronanın takımların oyuncu sayılarına, kadro darlığına sebebiyet veren sıkıntısı bu yeni TFF kararıyla nispeten hafifleyecek. Hemen belirtelim TFF’nu bu konuda yeni bir adım atmaya kulüpler birliğinin de sürüklendiğine vurgu yaparak yabancı konusundaki günah torbasında TFF’nin yükünü biraz hafifletelim de herkesin gönlü olsun.

İKİ İYİ SAVUNMACI (Sarı İhsan ve Oktay Ertem)

Sakaryaspor geçmiş tarihinde yer almış, Sakarya amatör futbolundan yükselen değerler olarak geçmişin derinliklerinde iz bırakan iki oyuncunun bir maç sonrası, iki ayrı takım oyuncusu olarak birbirlerini kucaklayan tebrik eden resmi geçti elime. Sizin Sakaryaspor’dan, Beşiktaş’tan, Balıkesirspor’dan tanıdığınız İhsan Özbek ben Ada Gençlikten tanırım. (Hani şu namı değer Sarı İhsan) hani şu BJK oynarken Şanlı’ya, Zekeriya Alp’e kafa tutan, bunu yaptığı içinde takımdan uzaklaştırılan İhsanla, sizin Yıldırımspor, Konyaspor, Kocaelispor, Kütahyaspor’dan, Sakaryaspor’dan tanıdığınız Oktay Ertemi yâd etmek istedim. Biliyor musunuz Oktay Ertem müthiş fiziği ile hava hâkimiyeti iyi olan savunmacı olarak futbolda hep amatörlüğü tercih etti. Hem Sarı ihsan, hem Oktay Ertem müthiş savunmacı kimlikleriyle geçmişlerine iyi savunmacılar kimliğini miras olarak bıraktılar. Şimdilerde Sarı İhsan Balıkesir’de, Oktay Ertemde Arifiye’de, futbol geçmişlerini mazi çantasına bırakmış, emeklilik yıllarını yaşıyorlar. Bu gün ikisi de yaşıyor, bu gün ikisi de 75 yaşlarında, ben onları yaşarken anmak adına sizlerle buluştururken, bende onları seyreden, bilen biri olarak Sakarya futbolunun derinliğinde anı turu attım. Futbolumuzun iki unutulmaz savunmacılarına uzun, sağlıklı ömürler dileyerek bu anının üstünü örtüyorum.

NOT: Bu iki oyuncuyu Karasuda tanıyanlar olursa bana telefon etsinler. Ama futbolla ilgileneneler şunu çok iyi bilsinler bu ikili müthiş savunmacı oyuncu kimliği ile geçmişte çok iyi izlenimleri futbol çantalarına yüklediler. Bizde size bir vesileyle mazi turu attırdık. Fenamı oldu? Haftaya Çarşamba’ya buluşmak dileğiyle yıllardır hasret kaldığımız karın tadını çıkartın emi.