-

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Karasu Sahilpark Kafe’de düzenlenen kahvaltı programında ilçe basınıyla bir araya geldi. Başkan İshak Sarı’ya Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, Karasu Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürü Güven Ekşi ve Karasu Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Recep Atasoy eşlik etti.

Karasu basınıyla ilçe gündemini değerlendiren Başkan İshak Sarı, 2022 yılında yapılan çalışmalara ve 2023 yılı hedeflerine değindi. Doğu Karadeniz Caddesi Akkum mevkiinde meydana gelen kıyı erozyonuna vurgu yapan İshak Sarı, “Konuyla ilgili iki hafta önce Milletvekilimiz Ali İhsan Yavuz’un aldığı randevuyla bakan yardımcısına gittim. Bu anlamda bizim müracaat etmediğimiz, sesimizi duyurmadığımız hiçbir yer kalmadı. Bununla ilgili bize gereğinin yapılacağı iletildi” dedi.

FARKLI MODEL, HIZLI ÇÖZÜM

Farklı bir modelle hızlıca çözüm üreteceklerini söylediklerini de ifade eden Başkan Sarı, “Gabion sistemi dinlen teraslama sistemi planlanıyor. Bu sisteme göre, tel kafeslerin içerisine ufak taşları doldurarak sahile koymak ve daha sonrasında tahkimatları yapmak ile ilgili planlarını bize söylediler. Ancak ne zaman olacağıyla ilgili bir bilgimiz yok. Konuyla ilgili hep takipteyim” şeklinde konuştu.

Karasu ilçesinin ortasından geçen sulama kanalı ile ilgili çalışmaya da değinen İshak Sarı, “Kanal’ın ihalesini bir firma aldı. Muhtemelen ihalesi kesinleştikten sonra burada sanat yapılarına başlanılacak. Sanat yapıları tamamlandıktan sonra geriye kanalın ıslahı kalmış oluyor. Bunu bir bütün halinde yapmamız mümkün olmuyor. Çünkü ekonomik sıkıntıdan ötürü yüklü miktardan ötürü ödenek yapmıyorlar. Peyderpey yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sarı, ilçe olarak iyi bir noktaya geldiklerini de sözlerine ekledi. Programın sonunda basına hediye takdim eden Sarı, basının fotoğrafını da çekti.