Gerçekleşen Mayıs ayı meclis toplantısında Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Erbatan geçen ay içerisinde basına açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş’ın açıklamalarına sert bir şekilde cevap verdi.

Belediye Başkanı İshak Sarı’nın çarpıcı açıklamalarından dolayı Mehmet Çatalbaş’ın da meclis toplantısına katılmaması dikkatlerden kaçmadı. Çatalbaş’ın meclise katılmaması noktasında ise bir mazeret de göstermemesi İshak Sarı’nın tüm açıklamalarını ve sorularını bu doğrultuda askıda kalmış oldu.

Belediye Başkanı İshak Sarı seçimden bu yana adeta sessizliğini korumuş ve bu durumlarla ilgili bu zamana kadar hiçbir açıklama yapmamıştı. Sarı sessizliğini bozarak senelerin birikmiş ligini adeta ortaya serdi. Bu durumla ilgili Mehmet Çatalbaş’ın herhangi bir açıklama yapıp yapmayacağı da merak konusu oldu.

Aslında İshak Sarı bu çekişmelerle ilgili bu zamana kadar net bir çizgi koymamıştı. Bu açıklamalar her defasında karşılıklı olmuş ve hiçbir sonuca bağlanmamıştı. Meclis üyelerinden bazı isimler; “İshak Sarı bu çizgiyi koymak ve bu açıklamaları yapmak için çok sabretti ve bu açıklamalar için geç kaldı” yorumunu aldı.

NOT: Gazetemiz içeriğinde meclis toplantısında Başkan İshak Sarı’nın tüm açıklamalarına yer verilmiştir.

GÜRÇAM VE MERCAN’I DİLLERİNDEN DÜŞÜRMEDİLER

Eski kaymakamlarımızdan Şafak Gürçam ve Aziz Mercan yine dillerden düşmedi. Tam kapanma sürecinde Roman vatandaşlar pandemi desteği alamadıkları için Karasu Kaymakamlığı önünde toplanarak Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı’ya seslerini duyurma çalıştılar.

Tam kapanma sürecinde geçim sıkıntısı yaşadıklarını dile getiren roman vatandaşlar bir çuval patates bir çuval soğan ile olacak vakit değildir bu vakit diyerek 1100 liralık pandemi desteği alamadıklarını iddia ettiler ve geçim sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdiler.

Pandemi de olduğumuz bu aylarda Kaymakamlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın desteğiyle ayakta duran Roman vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle çöpten plastik kâğıt toplayamadıklarını bu doğrultuda ne yapacaklarını nasıl yaşayacaklarını adeta veryansın ederek devletin 1100 liralık Pandemi desteğinde ayrımcılık var diyerek tepki gösterdi.

Gazetemiz içeriğinde de bu habere uzun bir şekilde yer verildi ve roman vatandaşlardan konuyla ilgili demeçler alındı.

Roman vatandaşlar Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı’ya çağrıda bulundu. Ancak Roman vatandaşları Karasu İlçe Emniyet Müdürü Halil Akyol ikna ederek bu işin böyle olmayacağını, kendi aranızdan belirlediğiniz birkaç kişi ile Kaymakam Ahmet Naci Helvacı’yı ziyaret ederek çözüme gidebilirsiniz dedi.

Bu insanların bu şekilde gündeme gelmesi ilgisizlikten ve değersizlikten kaynaklanmaktadır.

Eski Kaymakamlarımızdan Şafak Gürçam ve Aziz Mercan roman vatandaşlarıyla sürekli irtibat halinde olduğunun altını her seferinde çizmiş ve roman vatandaşları sık sık ziyarete gidip sorunlarının neler yapabileceklerini her defasında tartışmışlardı.

Şaşılacak bir durum yine olmadı. Karasu Romanlar Derneği Başkanı Nuray Tuna; “Eski Kaymakamlarımızdan Şafak Gürçam ve Aziz Mercan bize her şartta ve her koşulda destek vermekten geri durmadı. Bize adeta babalık yaptılar romanları hiçbir zaman bir kenara bırakıp ne halleri varsa görsünler demedi her zaman ve her şartta yardımcı oldular. Neden bizimle muhatap olmuyorlar işin üzücü tarafı bu” diyerek duygularını dile getirdiler.

Şafak Gürçam ve Aziz Mercan tarafından böyle anılmakta güzel olsa gerek. Ancak her defasında roman vatandaşların bu sorunları ile ilçe olarak gündeme gelmekte üzücü bir durumdur.