Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’yı seversiniz sevmezsiniz, kimse kimseden sevilmek ya da sevilmemek istemiyor.

Ancak Başkan Sarı’nın belediye başkanlığına seçildiği günden itibaren ülkemizde felaketler, olumsuzluklar, hastalıklar, seller, yangınlar, depremler, zamlar ardın sıra geldi. Bunların olacağını bilemezdi. Mantıken bakıldığı zaman gerçekten birçok olay gerçekleşti. Hakkını vermek gerekir. Biraz düşünmek gerekir.

Bu kadar olumsuzluğa karşı bu çalışmaları sevseniz de sevmeseniz de yaptığı gerçeğini değiştiremezsiniz. Ama saygı duymak zorundayız.

Eleştirin ama düşünerek eleştirin. Hata var mı? İlla ki vardır. Hata yapmadan ne büyüyebiliyor ne de gelişebiliyor insan. Bunu hepimiz biliyoruz.

Evet gazeteciyiz. Eleştiririz. Ki, eleştiriye açık olduklarını düşünüyorum. Bu zamana kadar birçok konu da eleştirdik ve geri dönüşlerde tepki değil konuşarak anlaşıldı. Aslında eleştiriye herkesin açık olması gerekmektedir. Bazen insan hatasını, yanlışını göremiyor. Ben eleştirildiğim zaman gurur duyuyorum kendimle. Bir şeyleri başarmışım diyorum. Korkmayın ve eleştirin ve bırakın sizi eleştirsinler.

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı Ak Partinin genişletilmiş ilçe danışma toplantısında yaklaşık bir saatten fazla bir sürede yaptığı çalışmaları ve gelen yorumlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

‘Belediye AVM değil’ dedi. Daha sonra;

Sarı; “Belediye eskiden şöyle kalabalıktı böyle kalabalıktı. Kimler geliyor kimler gidiyordu. Belediye mi, düğün salonu mu yoksa alışveriş merkezi mi? Dedi. Daha sonra belediye dediğin yerde herkes masasının başında oturacak, gelen insanların işini tamamlayıp insanları gönderecek. Öyle halk gelsin otursun, gezsin, dolaşsın olmaz” dedi.

Haklı olabilir mi? Olabilir. Ancak açıklama ve lanse ediliş şekli farklıydı. Orada İshak Sarı’yı bire bir dinlemeyen kişiler halkı olduğunu dile getirmez. Haksızdı, yanlış açıklamaydı der.

Sarı açıklamalarında bu zamana kadar hep net konuşmayı tercih etti. Olması gereken de bu. Bunu biliyoruz ancak bazen bu net konuşmalar sürekli birlik ve beraberlikten bahsedenler, ancak hiçbir zaman bir ve beraber olamayanlar var ya hani onlarda yan etki yapabiliyor.

Başkan Sarı’nın açıklamalarına devam etmek istiyorum. Sarı; “Bunları memnun etmeye halimiz yok” “Takdir beklemiyoruz” da dedi.

Herkese ihtiyaç var. Bu cümle kırıcı bir cümle, hem Sarı’yı destekleyenleri hem de desteklemeyenleri kıracak olan “Bunları memnun etmeye halimiz yok” “Takdir beklemiyoruz” cümleleri hiçbir zaman kullanılmamalıdır.

Kamuoyu bunların analizini yapıyor. Hem de çok iyi yapıyor aslında.

Not: Bazen bazı insanlar kendilerini çok fazla abartabiliyor. Aslında hiçbir şeyler, toplumda yerleri yok. Ama kendilerini Kafdağı’nda zannediyorlar. Her şey gelip geçici, bu ilçe hepimizinse bu kavgalar, savaşlar niye var?