-

Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Barış Örgen’in danışmanlığını yaptığı ve 12.sınıf öğrencileri Sinemnur Yavrum ile Emine Erdoğan’ın hazırladıkları “Sanat terapisine dayalı grupla psikolojik danışmanın üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencilerinin sınav kaygısına etkisi” adlı proje ile TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda 870 proje içerisinden Türkiye ikincisi olmayı hak kazandı.

Öğrencilere üniversite sınavlarında ek 25 puan da kazandıran proje yarışmasında dereceye giren Danışman Barış Örgen, 12.sınıf öğrencileri Sinemnur Yavrum ile Emine Erdoğan; Okul Müdürü Mehmet Aykut Bozkurt ile İlçe Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı’yı ziyaret etti. Ziyarette kendilerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan da eşlik etti. Projenin içeriği ile ilgili Proje Danışmanı Örgen ve öğrencilerden bilgi alan Dr. Helvacı, başarılarından ötürü tebrik etti. Dr. Helvacı, Barış Örgen ve öğrencilere başarı belgelerini takdim etti.

HEDEFLERİNE ULAŞMALARINDA BÜYÜK KATKI

“2018 yılında TÜKİTAK yarışmasından sosyoloji alanında Türkiye birinciliğimiz vardı. Şimdi ise psikoloji alanında Türkiye ikinciliğimiz oldu” diyen Tarih Öğretmeni Örgen, “Bu yıl öğrencilerimiz, üniversite sınavlarına girecek. Onların üniversite hedeflerine ulaşmaları noktasında çok büyük artısı oldu. Bu proje yarışmasında çok güzel deneyimler de kazanmış olduk. Okul Müdürümüze, öğrencilerimize, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Projenin, kendi üzerindeki sınav kaygısını düşürdüğünü söyleyen 12.sınıf öğrencisi Sinemnur Yavrum, “Hocamıza da bizi bu projede yalnız bırakmadığı için teşekkür ederiz” dedi. “Bu proje işe yaradığı ve 11 öğrencinin sınav kaygısını azalttığı, insanlara faydası dokunduğu için mutluyum” şeklinde konuşan Emine Erdoğan ise, “Okulda sürekli bir sınav ortamı olduğu için 12.sınıf öğrencilerinin bir kaygı içerisinde olduklarını görüyorduk. Biz de ister istemez geriliyorduk. O yüzden, ‘Bunun üzerine neden yoğunlaşmayalım’ dedik. İlk etapta Barış hocamıza danıştık. Ardından ilçemizdeki Psikolojik Danışmanlık Merkezi’ne giderek Psikolojik Danışman ve Aile Terapisti Özden Yılmaz Bilgin’den konu ile ilgili destek aldık. Destek veren herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.