Amatör futbolda ilk yarı bitti. İkinci yarı için meşin yuvarlak yakında santraya konur. Biz Medya Karasu yazarıyız. Eh böyle olunca da Karasu’yu yazmak önceliğimiz. Bundan dolayı önceliğin futbol adresi Karasu Aziziye olduğu için, tabiiki onu yazacağız. Hadi başlayalım. Nereden başlayalım? Tabii ki ilk yarı karnesini ele alarak başlayacağız. C grubu süper ligde eli ayağı düzgün takımların buluştuğu bir grup. Baksanıza diğer gruplarda düşen takımlar, düşmeye aday takımlar belirginleşirken bu grupta bu soru işareti. Karasuspor ’un BAL’a katılmayarak süper lige düşmesi sonrası bu alanda tek kalan, sezon başı planlamasında Karasulu çocuklara yatırım yapan Karasu Aziziyespor 27 puanlık pastadan sadece 16 puan çıkartarak ilk ikinin bayağı uzağında kaldı.

Neden kaldı? Niçin kaldı? Sorun oynadığı futbolda değil. Sorun, gol noktalarındaki etkisizliği, sorun iyi bir kalecisi olmamaktan kaynaklanması. Bunu, ben değil, herkes söylüyor. Sanırım ikinci yarının transfere dönük yüzüyle bu işaret edilen noktalar onarılacaktır. İlk giden gol noktalarında bal yapmayan arı misali olan, hatırlanacağı iki golü deplasmanda Geyve’ye atan Alpaslan’la yollar ayrılmış. Peki, dış transfer ne alemde? Başkan Reşit Yetim’le konuştum. Aldığım ilk yanıt, ‘Hocam senin tavsiyene uyduk ve takımın başına Fikri Yılmaz’ı getirdik’ oldu. Eh, iyi etmişler. Sonra da takıma bir kaleci, bir santrafor ve de bir orta saha takviyesi devreye girmiş.

Bunlar Aziziye’ye güç katar mı? Tabii ki katar. Rakipleri de boş durmayacak. Eğer ilk devre kendi evinde Tekspor ve K. Akın maçlarını kazanmış olsalardı As Akyazı’nın ensesinde olacaklardı. Neyse futbolda bunlar oluyor. İlk yarıda kaybedilenlerin kazanca dönüşmesi için az hata ile oynanacak 9 maçlık bir ikinci yarı var. Sonuç; bana göre Karasu Aziziyespor beklentilerin altında kalan bir ilk yarıyı, eski yılın futbol defterinde geride bıraktı. İlk yarının hiç mi kazanılan güzelliği yok. Tabii ki var; tribünlerdeki canlılık, taraftarın peşlerine takılması, kulübe kazandırılan otobüs, Aziziye adına bestelenen şarkı.

Bunlar az buz şeyler değil ki. ‘Futbolda şampiyonluklardan öte ne var?’ derseniz; ‘Geleceğe bırakılan mirastır’ derim. Bunun için de kulübe kazandırılan takım otobüsünü eski yılın içinden alıp yeni yılın içine taşıyorum. Aziziye için daha playoff şarkısı sonlanmadı. İkinci yarı zirvenin iki ortağı önce Kazımpaşa Birlik ve sonlara doğru As Akyazı, Karasu’ya gelecek. Ama önce Kazımpaşa Birlik çok önemli. Bu maçı kazanan bir Aziziye’nin gözünü yükseklere çevirme şansı ile beraber futbol yürüyüşü daha fazla canlılık yüklenerek yoluna devam edebilecek. Üç puanlı sistemde dört puan, yedi puan çok fazla abartılacak bir puan farkı değil. Yeter ki sen ne istediğini iyi bil. Önündeki maçların getirilerini iyi oku. İkinci yarı sarı lacivertli tribünlerin sesi olan şarkının sloganlar eşliğinde mutluluk getirmesi dileği ile 2022’ye bu uğurda bir selam göndermek isterim. Bu arada K. Aziziye yeni transferlerini açıklarsa bunu da bir sonraki yazının konuk sepetine atar sorgularız.

CANBERK’E KIZMAYIN

Sakaryaspor’da TFF deki sorunlu dosyalar içinde Canberk’in de ismi var. Yaklaşık 260 bin TL alacağı olan Canberk bu alacaklarından vazgeçmemiş. Geçse miydi? Yıllarca bu takımın, ‘Sen bizim çocuğumuzsun’ diyerek, dışarıdan gelen oyuncuların yarı fiyatına bu takıma hizmet eden ve bunun karşılığında da parasını alamayan bir çocuğa bu saatten sonra bizim çocuk mantığı ile yaklaşmak adına elinizde yeşil siyah çıkış yok. ‘Bizim çocuk’ diye diye futbol ömrünü ucuza kapattığınız bu çocuğa hakkını aradığı için kızmıyorum. Asıl kızılacak olan geçen ve de bugünkü yönetimlerdir. Hem sonra sezon başı siz değil miydiniz, ‘Bizim bu sene kuracağımız kadroda yer yok’ diyen. Öyleyse bu çocuğun hak edişlerini vereceksiniz. Ha unutmadan Kırklar elinde el üstünde tutulan Canberk’i ikinci transfer döneminde Samsunspor’a giderse şaşırmayın. Geçmişte bu çocuğu Malatyaspor’a , Samsunspor’a daha çok para kopartmak adına engel olanlar, şimdi alacağı hak edişi olan parayı istemesine neden kızıyorsunuz ki? Az daha unutuyordum Can Berk’in alacağından kurtulmak adına TFF’ye yapılan itiraz reddedilmiş. Yönetimlere tavsiyem oldu; sizin, bizim çocuklarımızın hakkını zamanında verin. Onlara değer verin ki, Sakarya’nın öz kaynak düzeninden yetişen oyuncuların Sakaryaspor’a olan güvenleri ve sevgileri artsın.

GÜZEL GÜNLER GÖRECEK MİYİZ?

İçimizi dışımızı delik deşik eden bir yıl geride kaldı. Bu ülke, böylesi yılları hak etmiyor ama ne yaparsınız, bazen yanlış tercihler ülkemizin önünü tıkıyor. Bu sefer ki tıkama, tamiri zor bir tıkama oldu. Umarım hep beraber, bir bütün olarak halay çekerek uyanırız. Uyanır mıyız? Eh bir zahmet uyanalım gari. Bunlar spor dışı geride kalan yılın yakıştırması. Güzel günler görmek umuduyla. Vallahi kendim için değil, yetişen yeni nesil adına güzel günler özlemini 2022’nin sırtına yüklüyorum. Gel vazgeç şu inadından be yeni yıl. Yetmez mi yıllardır bize çektirdiğin çile?