Bölgesel Amatör Lig’i Sakarya ikincisi olarak tamamlayan ve Play Out oynama hakkı elde eden Karasuspor, Süper Amatör Küme’yi ikinci sırada tamamlayarak BAL’a yükselme maçı oynama hakkı kazanan Serdivanspor, cumartesi günü karşı karşıya geldi. Sakarya Atatürk Stadı’ndaki maça seyircilerin ilgisi de oldukça yoğun oldu. Karasu’daki sporseverler için ilçeden servisler kaldırıldı.

İLK YARI 0-0

Karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takım da temkinli bir oyun sergiledi. Gol atmaktan çok rakibi tartmakla geçen 15 dakikanın ardından, Karasuspor, rakip üstündeki baskıyı artırdı. 18. dakikada sol kanattan yapılan ortaya Ömer Taşkın sert bir kafa vuruşu gerçekleştirdi ancak Serdivan Kalecisi gole izin vermedi. İlk yarının sonuna kadar sağlı sollu ataklarla kaleyi yoklayan Karasuspor bir sonuç alamadı ve takımlar soyunma odasına 0-0’lık skorla gitti.

BASKIYI ARTIRDIK

Telafisi olmayan bir maçın gerginliği, her iki takımı da tedbirli olmaya zorladı. İkinci yarının ilk dakikalarında rakibe oyun şansı vermeyen Karasuspor, 70. dakikadan itibaren tek kale oynamaya başladı. Bu dakikadan sonra oyunu iyice rakip ceza alanı önüne yıkan sarı-kırmızılılar Ömer ile pek çok pozisyon da buldu. Ceza alanı önünden kaleyi gördüğü anda vuran Ömer ve Ünal, bir türlü beklenen golü atmayı başaramadı. Karşılaşmaya 8 dakika eklenmedi.

ALTIN DEĞERİNDE GOLDÜ

Karşılaşmanın berabere biteceği ve uzatmalara gideceği beklentisine Ömer Taşkın son verdi. Maçın 90+6. dakikasında ceza yayı önünde topla buluşan Ömer Taşkın, maç içinde birçok kez olduğu gibi yeniden kaleyi yokladı ve bu kez kaleciyi gafil avladı. Neredeyse doksana giden top ağlarla buluştu ve Karasuspor 1-0 öne geçti. Karasuspor tribünlerinde büyük sevinç yaşanırken Serdivan tarafında yıkım yaşandı. Bu dakikadan sonra kalan iki dakikada başka gol olmadı ve Karasuspor sahadan 1-0 galip ayrıldı.

KUTLAMA 

Karşılaşma sonunda Karasu’dan giden ve takımına 90 dakika destek olan taraftar büyük sevinç yaşadı. Son düdüğün çalmasının ardından sahaya giren taraftarlar, oyuncular ve teknik ekiple başarıyı kutladı. Maç sonu sevinci saha içinde uzun süre devam etti. Antrenör Serdar Ergelen, yaşadığı sevinci anlatırken, “Karakterli oyuncularla çalıştık. Hepsinin alnından öpüyorum” dedi. Başkan Hasan Özkan da “Biz bu takım düşmeyecek dediğimizde bize gülmüşlerdi. Şimdi sözümüzü tutmanın mutluluğu içindeyiz. Bize destek olan herkese, yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Güler Çınasoğlu