Her şehrin, her ilçenin bir marka kulübü vardır. Diğer kulüpler elbette görmezden gelinemez ama bir kulüp gerek kuruluş yılı gerek köklü olması gerek çeşitli sebeplerden marka haline gelir.

Bizim ilçemizin de marka kulübü Karasuspor, tarihinin en yalnız günlerini yaşıyor. Her zaman dedik, ısrarla yazdık, “Belediye desteği şart” diye... Örneklerini gösterdik.

Zaman geçti devran döndü, marka kulübümüze sahip çıkan olmadı ve anahtarı belediyeye teslim edildi. Üzücü bir durum elbette. Çünkü ne biz ne de başkası böyle bir devirden memnun olmayacaktır. “Sizden destek gelmediyse kulüp size gelir” usulü hiç de verimli olacağa benzemiyor.

Kulüp cephesinden böyle... Acaba belediye cephesinden durum nasıl? Henüz bir açıklama ya da görüş ulaşmadı bize (Bu yazıyı hazırladığım saatlerde) Ama Karasuspor resmi sosyal medya hesabından yazılan yazı yürek yaktı:

“Artık karar sizin ilçemizin marka değeri olan Karasupor’un defteri ve mührü Karasu Belediyesine bırakıldı Karasuspor taraftarı olarak diyoruz ki kulübün anahtarları belediyede, ister çalıştırır ister kapatırlar. Karasu Belediyesi”

Noktası virgülü böyle. Her şeyden önemlisi kulüp çatısı altında yetişen 300 kadar gencimiz var. Bu çocukların geleceğini hazırlayan ve kurulması bir daha çok zor olan sistem ne olacak?

Duyumlara göre Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) katılım ücreti olan 22 bin lira yatırılmamış. Üstelik son tarih 9 Eylül...

Durum değişmezse Karasuspor BAL’da mücadele edemeyecek ve küme düşmüş olacak. Bu kabullenilebilir olamaz. Velev ki 22 bin lira ödendi. Onunla bitmiyor. Takımın gideri bu miktarın en az on katı. Bu nasıl karşılanacak?

Hem taraftar hem vatandaş hem de biz merak ve endişe içerisindeyiz. İlçemizin marka kulübü bu halden nasıl kurtulacak? Karasu Belediyesi, beklentilerin üzerinde bir sahiplenme ile Karasuspor’a arka çıkarsa, Sakaryaspor gibi, Hendekspor gibi Sapancaspor gibi bir örnek veya daha iyisini ortaya koyarsa tadından yenmez. Ama sahip çıkılmazsa ve marka kulüp bir mahalle kulübüne dönerse, bunun hesabı da vicdanlara yazılır.

İş başa düştüyse bir çay koyup yeniden başlamak lazım. Bu dakikadan sonra gerekçeler mazeret sayılır. “Para yok” sözü plesenkleşir. Para yoksa kaynak, kaynak yoksa destek bulunmalı. Ama bu yük sadece Karasu Belediyesi’nin sırtına bırakılmamalı. Belediyeden beklentisi olan herkesin taşın altına elini koyması elzem şart!

Vicdanımız, Karasuspor’un buz misali erimesini izlemeye razı olacaksa buyurun serbestsiniz. Ama altyapıdan umudu olan 300 çocuğumuzun iki eli yakanızda olsun bunu da böyle bilin.

Bugüne kadar destek olan, maddi ve manevi, vakit veya nakit, neyini ayırıp da takımının, kulübünün, futbolcusunun yanında olan ya da görevinin başında sabırla duran kimler varsa Alla hepsinden razı olsun.