Nevtan Angün'ün "Cevat Ekşi aday olur mu?" başlıklı köşe yazısı

AK Parti’de adaylık başvuruları başlıyor. Adaylık başvuruları Kasım ayının ilk haftasında alınmaya başlayacak. Kamu görevlileri de 1 Aralık’a kadar istifa edecek. Geçen haftaki yazımda iktidar kanadında önemli isimlerin aday adaylıklarından bahsetmiştim.

Özellikle neden Cevat Ekşi üzerinde durdum diye merak edilebilir. Çünkü son haftalarda kulislerde geniş yankı bulan bir isim olarak dikkat çekiyor. Karasulu iş adamı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde görmezden gelinmeyecek kadar önemli çalışmalara imza atıyor. Beraberinde de yine önemli başarılar gelmesinde etkin rol oynuyor.

Şahsen Cevat Ekşi ile kuvvetli bir bağımız yok, açık açık belirteyim. Bugüne kadar aynı fotoğraf karesini bırakın aynı ortamda dahi bulunmadık henüz. Haberlerimizden de takip ettiğiniz üzere Büyükşehir’deki her adımını ve etkin rol aldığı başarıyı siz okurlarımıza ulaştırıyoruz. Ama Karasu’dan çıkan ve halen ailesi de Karasu’da bulunan birinin başarılarını görmezden gelmek yanlış olur.

Öğrendiğim kadarıyla yurt içi ve yurt dışı ilişkileri ve bağlantıları iyi oran biri Cevat Ekşi. Hem işi gereği hem de Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü münasebetiyle yurt dışında çok bağlantı kuruyor. Bunun en önemli meyvesini de A Milli Takım'ın katılacağı 2025 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası’nı Sakarya’ya kazandırması ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen bisiklet turnuvasının Sakarya'da yapılması oldu. Bu şampiyona, Sakarya için önemli bir tanıtım fırsatı ve Sakarya’ya getirilmesinde Ekşi’nin şahsi girişimlerinin olduğu biliniyor.

Akla şu soru geliyor haliyle; yurt içinde ve yurt dışında Sakarya ve Sakarya BŞB Spor Kulübü için önemli bağlantılar kuran bir isim, Karasu için ne kadar avantaj sağlayabilir? Bunun yanıtı elbette olumlu olur. Sakarya’da kulislerde Karasu Belediye Başkanı aday adaylığı için Cevat Ekşi’nin adının öne atılması da tesadüf değil diye düşünülüyor.

Adaylıkların belirlenmesi için AK Parti’de başlatılan anket çalışmaları da önümüzdeki hafta yoğunlaşacak. Kasım ortasında da temayül yoklamaları olur. Belki üçüncü haftasını bulur. Aday listelerine son şeklini Genel Başkan Erdoğan’ın başkanlığındaki üst komisyon karar verecek. Ekşi’nin kulislerde gezmesi aday adaylığı sürecinde netleşecek mi bekleyip göreceğiz.