Nevtan Angün'ün "Karasu’da ittifak görüşmeleri sürüyor mu?" başlıklı köşe yazısı

Seçim sürecinde gün gün sona geliniyor. Bu süre. Bazı partilerin lehine işlerken bazı partilerin de aleyhinde işliyor. Siyasi kulisler, AK Parti’de adayların açıklanmasının gecikmesini taktik olarak yorumluyor. AK Parti karşısında Yeniden Refah Partisi’nin ciddi bir siyasi tehdit olarak görüldüğü ve aday gösterilmeyen isimlerin Yeniden Refah Partisi’ne kaçışları engellemek için geciktiği yorumları il ve ilçede hakim.

Geçtiğimiz dönemde ayın 15’i olmadan ilçe adayımız belli olmuştu. Bu dönem kaldı Ocak sonuna belki de Şubat başına. Zaten 20 Şubat son resmi başvuru tarihi, AK Parti de bunu sonuna kadar kullanırsa şaşırmayalım. Güzel taktik.

Peki muhalefette durum ne? DEVA partisi adayını açıklayan ilk parti oldu. Abdullah Çatalbaş, partisinin Karasu Belediye Başkan Adayı oldu. Yeniden Refah Partisi de bu hafta Karasu adayının Recep Özdemir olduğunu açıkladı. Böylece aday gösterilmeyecek isimlerin Yeniden Refah Partisi’ne geçişinin önünü kesti.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi de Demokrat Parti ile birlikte Karasu’da ortak aday çıkaracaklarının sinyalini kulislere yaydı. Geniş katılımlı bir toplantıyla bunu basına duyurdular ve Oğuzhan Coşkun’un adaylığı altında birleşecekleri bu adaylığı da içerisinde bulunduğumuz hafta açıklayacakları öğrenilmişti. Ama ertelendi. Peki neden?

CHP’nin çiçeği burnunda başkanı Uğur Büyük, istifa ederek partisinin Karasu Belediye Başkan Aday Adayı olmuştu. İYİ Parti’de de Hasan Sarıoğlu istifa ve aday adaylık için hazırlanıyordu. Derken geçtiğimiz hafta gündem değişti.

İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin yeniden ortak aday üzerine görüşmeler yapıldığı öğrenildi. Akabinde il basınında İYİ Parti’nin Sakarya’da 5 ilçe adayını açıklayacağı haberleri yer aldı ki içerisinde Karasu da vardı. Haberlerde Hasan Sarıoğlu, eski başkan olarak lanse edildi. Öğrendik ki ortada istifa yok. Oğuzhan Coşkun’un da adaylık açıklamasını bir hafta ertelediği ve ortak aday görüşmelerinin sonucunu beklediğini duyduk.

İlk günden bugüne kadar ittifak görüşmelerine gün gün şahit olduk ve detayları da bizde. Yazmadık, bekledik, beklettik. Seçim günü geldiğinde ittifakın neden oluşmadığını da her cepheden detaylı işleyeceğiz. Bu yazıyı yazdığım dakika itibariyle Karasu’da bir ittifak ihtimali halen var. Artık son atımlık kurşunları var. Bu kurşun birini devirecek sandıkta. Ya rakipleri olan iktidar adayını ya da kendilerini. Doğru kullanırlarsa ne ala, kullanamazlarsa elbet vatandaş bir sorumluya fatura edecek bunu…