Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Kardeş Okul Projesi kapsamında Karasu Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu, Kahramanmaraş Malik Ejder İmam Hatip Ortaokulu için kolları sıvamış ve çadır da eğitim gören öğrenciler için tek yürek olmuştu. Salı günü okulun konferans salonunda düzenlenen programda okul velileri ve Karasu basını ile bir araya gelen Müdür Orhan Bülbül ve Okul Aile Birliği Başkanı Neslihan Ekrem emeği geçen herkese teşekkür ederek belge verdi.

HAKKINIZ ASLA ÖDENMEZ

Bölgede yaşadıklarını velilere duygu dolu gözlerle anlatan Müdür Orhan Bülbül, “Bana kermes fikriyle sizler geldiniz ve iyi ki de geldiniz. O kadar güzel tek yumruk olduk ki yapmış olduğumuz kermes ses getirdi. Bu işin mutfağında siz velilerimiz ve bizim sesimizi topluma duyuran basınımız var. Bu yüzden sizlerin hakkı ödenmez. Bu dayanışma ile örnek olduğumuzu da düşünüyorum” diye konuştu. Kermesten 45 bin TL gelir elde edildiğini ve toplamda bölgeye 100 bin liraya yakın malzeme getirdiklerinin altını çizen Bülbül, “Kermeste toplanan paradan hala elimizde var. Okulumuza desteklerimiz yıl boyunca da devam edecek. Onlar isteyecek bizler desteğimizi yapacağız” vurgusunu yaptı.

KARASU’YA DAVET ETTİK

Programda bölgede çekilen videoyu da velilere izleten Müdür Bülbül, “Buradaki öğrencilerimizin yazdığı mektupları orada okuduk. Onlarda kaleme alınan anlam yüklü cümleleri dinlerken duygulandı. Beraber oyunlar oynadık, türküler söyledik. Onlar sevindi biz sevindik, onlar hüzünlendi biz hüzünlendik” dedi. Bülbül, deprem bölgesindeki öğrencilerin moral ve motivasyona da ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Onları Karasu’ya davet ettik. Zaten öğrencilerimizde kendilerini yalnız bırakmayan arkadaşlarıyla tanışmak istiyorlar. İnşallah onları Karasu’da ağırlayacağız” dedi. Bülbül, ayrıca kendilerine destek olan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Müdürü Mustafa Tetik ve İnönü İlkokul Müdürü Turgut Aksu’ya da teşekkür etti.

Güler Çınasoğlu’nun haberi...