14 Mayıs’ta gerçekleşen ve ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimleri için CHP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt, değerlendirmede bulundu. Başkan Süt, “Ülkemizde kardeşlik hukuku kazanacaktır. Açıklanan sonuca göre Erdoğan, 21 yıllık iktidarı süresince, daha önce görülmeyen boyutta, devletin tüm imkanlarını kullanmasına rağmen ilk kez aday olduğu bir seçimi kaybetti” dedi.

DEĞİŞİM TALEBİ

Başkan Süt, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, sebep oldukları, ekonomik ve sosyal sorunlarla boğuşan milletimiz nezdinde bugüne kadar işlenmek istenen kaybetmez algısı açıklanan sonuçla son bulmuştur. 14 Mayıs’ta sandıktan çıkan sonuçla, insanımızın yüzde 50’sinden fazlasının değişim kararlılığı talebini ortaya koyduğu bir hakikattir. Bu sonuçlara göre her şey daha yeni başlıyor. İnanıyoruz ki 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletimizin ülkemizde yaşanan tüm sorunların aşılması için, tarihi sorumluluğun bilinciyle yapacakları tercihle gerçek manada kalkınmadan, gelişimden, huzurdan ve en çok ihtiyacımız olan kardeşlik hukukumuzu yeniden inşa edeceklerdir” ifadelerini kullandı.

YETENEĞİNİ KAYBETTİ

Millet İttifakı partileri olarak hiçbir toplumsal talebe, halkımızın iletmek istediği mesaja kayıtsız kalmamız mümkün değildir” diyen CHP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt, “İktidar, halktan gelen mesajları algılayabilme yeteneğini kaybetmiştir. 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, milletimizin tercihiyle Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde inanıyoruz ki ilimizde ve ülkemizde barış ve kardeşlik kazanacaktır” diyerek açıklamasını sonlandırdı.