Karasu’da gerçekleştirilen Sakarya Kent Şurası’nda söz alan Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, Sakarya’nın en öncelikli sorununun deprem ve kentsel dönüşüm odluğuna dikkat çekti. “Türkiye, son afeti 6 Şubat’ta yaşadı. Biz de 1999’de yaşamıştık” diyen Emre, “konuşmamız gereken en önemli sorunun deprem ve kentsel dönüşüm olduğunu düşünüyorum. Kentsel dönüşüm, Sakarya için vazgeçilmez bir nokta olması gerek. Ne zaman hangi binada yakalanacağımızı kimse bilemez” ifadelerini kullandı.

Karasu’nun belli başlı sorunlarına da temas eden Cihan Emre, “Karasu’muzun kanayan bir yarası Fen Lisesi olmamasıdır” dedi. Sakarya Nehri’nde taşımacılık projesine yönelik de yorum yapan Emre, “Buradan Ferizli Köprüsü’ne kadar gidip, köprüyü geçme şansımız yok. Hele ki Sakarya Nehri’nin doğduğu Eskişehir’deki noktaya gitmek mümkün değil. Kum ocakları ve HES’lere bakarsak bu proje için biraz geç kalmış görünüyoruz” diye konuştu.

Kuzey bölgesinin önemli eksiklerinden birinin de kapsamlı bir alışveriş merkezi odluğunu söyleyen Emre, “Beş kuzey ilçesine yakın bir AVM bile yok. Özel hastaneler de merkezde. Kuzey bölgesi, unutuşmuş bir noktada. Karasu, Kocaali ve Kaynarca 2019 yılında turizm bölgesinden çıkartılmış durumda. Özel turları ağırlayamaz haldeyiz. Bu konularda acil bir adım atılmalı” diyerek sözlerini tamamladı.