Darbe girişimin 7. yıldönümü Karasu’da bir dizi program düzelendi. Cumartesi günü sabah saat 10.45’te ilçe protokolünün Merkez Mezarlığı’ndaki şehit mezarlarını ziyaret etmesiyle başlayan program, Merkez Camisi’nde Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam etti. Protokol ve vatandaşlar saat 14.00’de Alparslan Türkeş Parkı’nda açılan 15 Temmuz konulu resim sergisini gezdi.

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR EDİLDİ

Anma programı akşam saatlerinde Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’nda, ilçe protokolü, şehit yakınları, gaziler, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katıldığı programla devam etti. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan etkinlikte Karasu Müftülüğü Yeşilköy Mahallesi Camii İmam Hatibi Yunus Demirci tüm şehitler anısına Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu. Ardından Yeni Aziziye Camii İmam Hatibi Amil Gündüz tarafından okunan duaya eşlik edildi. Duanın sonrasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasına canlı olarak bağlanıldı.

ANI DEFTERİ DOLDURULDU

Programın devamında ise, 15 Temmuz kısa filmi ve 15 Temmuz videosu katılımcılara izletildi. Belediye Başkanı İshak Sarı ve Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, konuşmalarının ardından 15 Temmuz anı defterini imzaladı. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı İstanbul Şubesi Başkanı ve 15 Temmuz Gazisi Ali Ayran ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı İstanbul Şubesi Başkan Yardımcısı ve 15 Temmuz Gazisi Yasin Kasarcı da konuşma yaparak anı defterini doldurup imzaladı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar da program sonrasında anı defterine, duygu ve düşüncelerini yazdı.

EŞSİZ DİRENİŞ

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı yaptığı konuşmada, “2016 yılında takvimler 15 Temmuz gecesini gösterdiğinde aziz milletimiz zihni köhne ve gözü kan bürümüş vatan hainlerine karşı eşsiz bir direniş göstermiştir. 15 Temmuz darbe girişiminde yüzlerce vatandaşımız bayrağı için, bağımsızlığı için, bu vatanın geleceği için şehitlik mertebesine yükselmiştir. Binlerce vatandaşımız korkusuzca yürüdüğü meydanlarda yaralanarak gazi olmuştur. Kadim milletimiz dün olduğu gibi bugün de birlik ve beraberliğine uzanan elleri kırmaya, hain emelleri bozmaya, düşmanlık edeni pişman etmeye devam edecektir” dedi. Programda protokole ve vatandaşlara Türk Bayrağı ve lokma dağıtıldı. 15 Temmuz programı kapsamında saat 00.13’te tüm camilerde de sela okundu.

Karasu Belediyesi Basın Servisi