Karasu’nun Kızılcık Mahallesi Ova mevki sakinlerinden Ali Deniz, 19 Haziran Pazartesi günü bölgeyi etkisi altına alan yağıştan zarar gördüklerini söyledi. Deniz, “Plansız, projesiz ve öngörüsüz yapılan köprüler canımızı da malımızı da tehlikeye atıyor” dedi. Dere yatağına köprü yapılmadan önce böyle bir sorun yaşamadıklarını söyleyen Deniz, “Yanlış yapılan köprü sonucu yoğun yağışlar üzerine iki gün üst üste dere taştı. Son yağışta ise sular evimize kadar girdi ve bahçemiz yok oldu” dedi.

PLANSIZ KÖPRÜLER

“Sadece burada değil, nerede olursa olsun sırf yapmış olmak için bir şeyler yapmamak lazım” diyen Ali Deniz, “İnsanlar üzerinden geçsin diye, plansız, projesiz ve öngörüsüz köprüler yapılmasın. Sıfır mimari ve mühendis bilgisiyle gayet düz mantıkla en basit şekilde köprünün nasıl olması gerektiğinin biz bile farkındayız. Köprü dar ve su gitmiyor. Pislikler de dereyi tıkadığında taşmalar meydana geliyor” ifadelerini kullandı.

MOTORLARIMIZ BOZULDU

Deniz, “Dereden gelen su için; mevcut köprü düzenlenmeli, ağzı daha açık ve direk derenin geliş yönüne doğru büyük bir köprü yapılmalıdır. Suyun evimizin oraya basmasının sebebi ise birincisi köprüdeki set ikincisi de köprünün dar olması” dedi. Yetkililere seslenen Deniz, “Tavuk çiftliğimiz tamamen çamur doldu. Orada bulunan tarım aletlerimizle ilgili hasarımız oldu. Tırpan motorumuz, üfleme, ağaç motorumuzu çamurun içinden aldık. Şu anda da çalışmıyorlar” diye belirtti.

YETKİLİLERE SESLENDİ

“Çiftliğimizin arkasında bulunan bahçemiz de tamamen sular altında kaldı” diyen Ali Deniz, “Zararımızı söyledik ama önemli olan bundan sonrası. Bu köprüye çözüm bulunmadığı sürece ve daha uygun köprü yapılmadığı takdirde her yağmur yağdığında biz daha çok zarara uğrarız. Umarım sesimiz duyulur ve bunun için adım atılır. Yoksa biz bunu her yağış olduğunda yaşayacağız. Canımız, malımız tehlikede” vurgusunu yaptı.  

Güler Çınasoğlu’nun haberi