4 Ocak 2023’te Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile başlatılan Ebeveyn Okulu Projesi, perşembe günü sona erdi. Şehit Ferhat Sözer İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen programa, Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Selim Özdin, okul yönetimi ve veliler katıldı. Programda Müdür Turhan ve Özdin’in konuşmasıyla başladı. 

TEŞEKKÜR ETTİLER

Müdür Turhan, “Bu proje gönüllülük esası ile beraber yapmış olduğumuz çok nadir projelerden biri. Bu teklif bize İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden geldi. Gördüğümüz kadarıyla da meyvelerini alabileceğimiz bir eğitim oldu. Kendilerine vermiş oldukları emeklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. Müdür Özdin ise, “İki kurumun ortak olarak yürüttüğü bu projede hem eğitim veren uzmanlarımıza hem de katılan velilerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından proje ile ilgili Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Elif Ezirmik, işlenen konuları detaylı olarak aktardı.

EĞİTİM DEĞİL ETKİLEŞİM SÜRECİ

Dr. Elif Ezirmik, “Düzenlediğimiz program kapsamında velilerimizle ilk olarak duygu, düşünce ve davranış üçgeni ile ergenlik dönemi, akabinde zor ve ikili iletişim yöntemleri, sağlıklı beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktivite ve uyku bozuklukları, daha sonra ise şiddete bakış açısı, akran zorbalığı, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı konuları üzerine konuştuk. Bizim bu projede üzerinde durduğumuz en önemli konu ise velilerimizin çocuklarını onların gözüyle anlamasını sağlamak. Bu bir eğitim süreci değil etkileşim süreci oldu” dedi. Ezirmik, eğitime katılan tüm velilere de teşekkür etti.

BİZLERE KATKISI ÇOK

Projede yer alan veli Ayşe Huang konuşma yaparak, bu projeyi duyduğunda çok heyecanlandığını ve hoşuna gittiğini söyledi. Huang, “Projede özellikle yer almak istedim. Çünkü çok uzun zamandır böyle bir eğitimin gerek çocuğumuzla yaşadığımız sorunlardan dolayı olsun, gerekse toplumun içerisinde karşılaştığımız sorunlardan dolayı olsun ilçemiz için önemli olduğunu düşünüyordum. Türkiye’de nadir görülen bir proje. Biz ailelere katkısı da çok büyük. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Program sonunda eğitimde yer alan velilere de protokol üyeleri tarafından katılım belgesi verildi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi