Karasu Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu 6/A Sınıfı Veli Kitap Kulübü her ay bir kitap okuyup bir araya gelerek söyleşilerine devam ediyor. Üçüncü kitaplarını okuyup bitiren veliler çarşamba günü yine bir araya gelerek kitapla ilgili yaptıkları çıkarımları paylaştı. "Açılın Ben Anneyim" kitabını okuyup değerlendiren veliler, kitap okumanın kendilerinde gerçekleştirdiği değişimleri de birbirleriyle paylaştı.

VELİLERİMLE GURUR DUYUYORUM

Okulun Türkçe Öğretmeni ve projenin sorumlusu Hicran Dilek, velileriyle gurur duyduğunun altını çizdi. “Bu çalışma da velilerim sayesinde kendime de çok güzel çıkarımlarda bulundum. Projemiz sayesinde hayatında ilk defa kitap bitirdiğini ifade eden velilerim de oldu. ‘Okul hayatı dışında okuduğum ilk kitaplar’ diyen velilerim bana öyle duygulu ve gurur verici dönüşler verdiler ki, bu çok güzel bir duygu. Hepsine bu çalışmada bulundukları için teşekkür ediyorum” dedi. Sıradaki kitabı da belirlediklerini söyleyen Dilek, şubat tatili sonrası ikinci dönemde de söyleşilerinin devam edeceğini sözlerini ekledi.

MÜDÜR ÇETİNKAYA’DAN TEŞEKKÜR BELGESİ

Böyle bir çalışmada özveriyle kitap okuyan ve söyleşilere katılan velilere Okul Müdürü Cemal Çetinkaya, teşekkür belgesi hazırladı. Çetinkaya, velilere bu anlamlı çalışmada yer aldıkları ve özverili bir şekilde devam edip çocuklarına da örnek olduklarına dikkat çekti. Müdür Çetinkaya, “Bir çocuğun ilk model aldığı kişi anne ve babasıdır. Ebeveyn ne yaparsa çocuklarda onu görüp yapar. Bu yüzden bu projeniz için başta öğretmenimiz Hicran Dilek ve tüm velilerimize teşekkür ediyorum. Kitap okuyarak çocuklarımızın yolunu aydınlatmaya devam edin” diyerek belgeleri sahiplerine teslim etti. Çetinkaya ayrıca, Proje Sorumlusu Hicran Dilek’e de böyle bir çalışmaya imza attığı, veliler ve öğrenciler adına yürüttüğü kitap kulübü için de kendisine teşekkür belgesi verdi.