Ali Keskinsoy'un "Gazze katliamında Müslüman ülkeler neden sessiz?" başlıklı köşe yazısı

Peygamberimiz (s.a.v) 1400 sene önce bakın neler söylemiş, tam da günümüzü, şu andaki Müslümanların halini bizlere aktarmış peygamberimiz (s.a.v) buyurmuş ki;

Yakında topluluklar Müslümanların üzerine acıkmış obur insanlar yemeye saldırdığı gibi saldıracaklar.

Düşünün aç bir topluluk var bu aç topluluk yemek gördüğü zaman nasıl saldırırlar, işte topluluklar gayri-Müslimler, kafirler, Müslümanlara aynen öyle saldıracaklar, saldırıldığı zamanda Müslümanlar hiçbir tepki veremeyecekler, böyle bir zaman gelecek buyuruyor peygamberimiz (s.a.v).

Orada bulunanlar dediler ki, Yaresulallah Müslümanlar çok az olduğu için mi bu durumda olacaklar, çok az oldukları için mi böyle zavallı ve çökmüş durumda olacaklar.

Efendimiz Aleyhisselam, Hayır siz Müslümanlar o zaman çok olacaksınız, fakat selin üzerindeki çerçöp gibi olacaksınız, hiçbir değeriniz olmayacak. 

O selin üzerindeki köpüğü düşünün veya çöpleri düşünün, nereye savruldukları belli değil ve kaybolup gidiyorlar yani hiçbir hükmü yok siz bir seli gördüğünüz zaman hiçbir zaman üzerindeki köpük sizin dikkatinizi çekmez, yok hükmündedir, işte Müslümanlar aynen böyle olacaklar, sayıları çok olacak.

Şu anda yeryüzünde 2 milyon civarında Müslüman var ama bakıyorsunuz hiçbir hükmü yok, Yahudi eşkiyası, o İsrail eşkiyası, hiç kimse yokmuş gibi istediği gibi hareket ediyor, çocukları da öldürürüm diyor size suda vermem yiyecek de vermem hastanenizde bombalarım okulunuzu da caminizi de bombalarım, her türlü muamele yaparım.

Hatta askerine ne emrediyor? istediğinizi yapın hiçbir şekilde suçlu olmayacaksınız.

Hani dünyada birleşmiş milletlerin kararları vardı, hani savaş hukuku vardı, hani o vardı bu vardı, hiçbir şekil de hiç kimseyi sallamadan hareket ediyorlar.

Peygamberimiz Aleyhisselam devamında buyuruyor ki,

Allah düşmanlarınızın kalbinden size karşı olan korkuyu alacak, sizden hiç korkmayacaklar, sizin kalbinize Allah vehen koyacak.

Ve oradakiler vehen kelimesini tam anlayamadılar, ya Resulallah vehen derken neyi kastettiniz;

Efendimiz buyurdular ki, dünyayı çok sevmek birde ölümden hoşlanmamak.

Demek ki Müslümanların, Müslüman ülkelerin bu halde olmasının iki sebebi varmış, 

Birisi kalpte dünya sevgisi var, hedef sadece dünya, ahiret diye bir dert yok, ikincisi de aman ölmeyelim, dünyada yaşayabildiğimiz kadar yaşayalım, bu dert Müslümanların gönlünde olduğu sürece Müslümanlar yok hükmünde olacaklar.

Dünyasını mağmur ettiği halde ahiretini mağmur etmeyen kişiler, ölümü isterler mi? Dünyasını mağmur etmiş, her türlü konforunu ayarlamış, arabası yatı katı evi en lüksünü almış, ama ahirete hiçbir şey hazırlamamış, bu adam ölmek ister mi? İstemez… 

Sadece keyfine düşkün olan, varı-yoğu dünya olan kişilerin ahiret diye derdi olmaz,

Bugün maalesef etrafımızda bakalım, insanların dertleri ne olmuş, ahiret derdi ne kadar insanda var, zaten meseleyi çözeriz, muhabbetlerimiz konuşmalarımıza baktığımız zaman, gönlümüzde neler taşıyoruz arzumuz hedefimiz ne onu zaten net bir şekilde görüyoruz. İşte böyle olduğumuz sürece köpük ve çöp hükmünde olacağız Allah Resulü öyle buyuruyor.

Peki biz güçlü olmak istiyorsak, yeryüzünde iktidar sahibi olmak istiyorsak, sözümüz geçsin istiyorsak o zaman ne yapacağız?

Dünyayı gönlümüze koymayacağız, hedefimiz ahiret olacak.

Allah bizi bu vehen hastalığından kurtarsın, Müslümanlara tekrar güçlü iktidar olabilmeyi nasip eylesin…