Hafta içi iş yerime giderken yol kenarlarında bulunan işyeri afişleri, tabelaları dikkatimi çekti. Bu afişlerin, tabelaların yol kenarlarında neden bu kadar fazla olduğunu veyahut bu görsellerin buradan kaldırılması gerektiğini eleştirmiyorum. Ancak bir düzenlemenin şart olduğunu ve görüntü açısından hoş bir görüntü olmadığını düşünüyorum.

Burada işyeri afişlerini ve tabelalarını asan esnaflarımıza yardımcı olunmalı ve düzensizliğin önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizmek istiyorum.

Yapmış olduğum birkaç görüşmede ise karayollarının ve belediyenin bu durumla alakalı bir çalışma yaptığının bilgisini aldım.

Belirli noktalarda olması gerek işyeri afişleri ve tabelaları dağınık bir biçimde yol kenarlarına konulması gerçekten düzensizliği gözler önüne seriyor.

Bu anlamda esnaflarımız bu durumu olumlu karşılayacağını ve karayollarının ve belediyenin gösterecek olduğu alanlara işyerlerinin afişlerini asmaları daha doğru olacaktır.

Karapınar sapağı ve karasu girişine kadar olan bölümde, aynı şekilde İhsaniye ve liman mevkiine kadar olan bölümde ve hastane yolunda bir çalışma yapılması elzem gibi gözüküyor.

Sanayi sitesinde yapılan reklam panoları gibi panolar yapılırsa esnaflarımız bu anlamda işyerlerinin çalışmalarını düzenli bir şekilde o panolara koyarak tanıtımlarını yapmış olurlar.

Tanıtım panolarını yapacak olan esnaflarımıza bu anlamda da yardımcı olunmalıdır. Karayollarının ve belediyenin bu konuyla ilgili esnaflarımıza bilgi vermesi ve düzenlemenin ne doğrultuda ilerleyeceği ile ilgili bilgi notu paylaşmalıdır.

Reklam panoları kaldırılıp atılmamalıdır. Esnafımıza sahip çıkılmalıdır. Ancak bu düzensizliğin de önüne geçilmelidir.

Belirli yerler ve noktalar gösterilip esnafımızın yanında olunmalı. İsteyen istediği alana reklam afişi asmak yerine belirli noktalar gösterilmelidir.

.

KARASU GİRİŞİ

Karasu girişine gelmeden yunus mahallesinin bulunduğu alanda ağaçlandırma ve peyzaj çalışması başlatıldı. Dev Karasu yazısı ile de görselliğe katkı sağlayacak olan bu alanı takip edeceğiz.

Aynı şekilde Karasu girişinin bulunduğu alanda ise çalışma yapılması gerektiği noktasında hemfikiriz. Karasu’muzun en önemli simgesi olan, tarım, sanayi, turizm ile ilgili görsellerimizi bu alanda kullanabilirsek çok güzel bir görüntüye imza atarız.

Hiçbir zaman sorgulayıcı olmadım. Yazılarımda da sorgulayan değil çözüm önerileri ile giden taraf olduğumu düşünüyorum. Bu olmaz, şu olmaz demek yerine çözüm öneri ile gitmenin daha sağlıklı olduğunun altını çizdim hep.

Örneğin fındık bizim hayatımızın merkezi gibi. Karasu’ya girerken dev bir fındık görseli ile neden karşılaşmayalım? Örneğin mısır görseli? Çok güzel bir ilçede yaşadığımızın farkındayım. Ancak görsel sorunlarımız ilçemizin güzelliklerini maalesef yok ediyor.

Sahilde yapılan sahil projesinin olduğu alandan geçerken nasıl içimiz açılıyorsa yine aynı şekilde Karasu girişinden de geçerken içimiz neden açılmasın.

He birlikte güzelleşmek dileğiyle hayırlı haftalar.