Ayşenur Elmacı'nın "Hayırlı mı olsun?" başlıklı köşe yazısı

Partilerin aday adaylarının sıralamaları belli oldu. Sakarya hareketli bir Pazar geçirdi. İYİ Parti’nin listesi hariç diğer partilerin listelerinin sıralaması herkesi şaşırttı.

Adalet ve Kalkınma Partisinde listenin ilk sırasında yer alan Fiskobirlik Genel Başkanı Kuzey Bölgesinin adayı Kocaalili Lütfi Bayraktar aday adaylığı başvurularının başladığı ilk gün başvuru yapan isimdi. Şimdiden kendisine hayırlı olsun. Başarı dilerim.

Kuzey bölgesinin adayı olan Ahmet Genç’in listeye girememesi ilçede beklentileri düşürdü. Çevre bakımından büyük bir kitleye hâkim olan, kuzey bölgesinde çok iyi tanınan bir isim olan Ahmet Genç ve geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun listede yer almaması dikkatlerden kaçmadı. İlçede Ahmet Genç ve Zeki Toçoğlu’ndan beklenti çok büyüktü ancak bu dönem kendilerine yer verilmedi. Ahmet Genç’in siyasetten uzak durmayacağını ve daha aktif bir şekilde siyasete devam edeceğini düşünüyorum. Öyle de olmalı. Haklarında hayırlısı olsun inşallah.

AK Parti’nin adaylık sıralaması; 1- Lütfi Bayraktar, 2- Çiğdem Erdoğan Atabek, 3- Ali İnci, 4- Ertuğrul Kocacık, 5- Murat Kaya, 6- Akif Adnan Dizer, 7- Kürşat Kılıç, 8- Rahmi Can Şeşen’den oluştu.

Milliyetçi Hareket Partisinde ise Kuzey bölgesinin Aday Adayı olan Karasulu Recep Ali Küçük’ün listede yer almamasına içtenlikle diyorum üzüldüm.  Keşke ilk üçün içinde Recep hocayı görebilseydik. Ama olmadı. Recep hoca diye hitap etmek istiyorum gerçekten bölgemizin dertleriyle dertlenecek olan nadir insanlardan biri olacaktı. Ama olmadı. Geçmiş dönemlerde nasıl olduysa şimdi de aynısı oldu. Kırgınlıklarımızı dile getirdiğimizde bize kızan büyüklerimizin gözlerinin içlerine bakarken aslında haykırmak istedikleri çok şeyleri var ama sustuklarını görüyoruz. Karasu’da MHP önce güçlü teşkilatlanmaya gitmeli, güçlendikten sonra ise söz hakkına sahip olmalı. Sana burayı layık gördüm burada kalacaksınız demeleri yerine, biz kendimizi burada layık görüyoruz demesini bileceğiz. Her şey güçlü teşkilatlanmada bitiyor. Ara sıra söz hakkı verilmeden söz almayı da bilmemiz gerekiyor. Hakkında hayırlısı olsun herkesin. Ayrıca kuzey bölgemizin adayı olan Kocaalili Hüseyin Ekşi’ye çıkmış olduğu bu yolda başarı dilerim.

MHP’nin adaylık sıralaması; 1- Muhammed Levent Bülbül, 2- Ahmet Ziya Akar, 3- Hüseyin Ekşi, 4- Sezer Şengöz, 5- Yaşar Aygüneş, 6- Şükür Salih, 7- Nesrin Burnazoğlu, 8- Ali Halil’den oluştu.

Cumhuriyet Halk Partisinde ise bu zamana kadar adaylık konusunda adı geçmeyen CHP il Başkanı Ecevit Keleş’in listede 2. Sıradan seçime girmesine içtenlikle diyorum sevindim. Aday adayı olmayacağı konuşulan ardından da listeler açıklanınca listenin 2. Sırasında olan Keleş’ e olumlu bakıldığını gelen yorumlardan görmüş olduk. Zaten aday olması hakkıydı. Ancak adaylığı konuşulmuyordu. Hakkıydı ve hakkını aldığını düşünüyorum ve kendisine başarı diliyorum. Listenin ilk sırasında yer alan Ayça Taşkent’i hemen hemen 10 yıldır tanıyorum. İçeriğe şuanda pek girmek istemiyorum. İlerleyen zamanlarda zaten halkla buluşunca nasıl biri olduğunu herkes bilir.  Kadınlara bu denli değer verildiği için ve ilk sırada yer aldığı için hem partiyi hem de Ayça Taşkent’i kutlarım. Haklarında hayırlısı olsun inşallah.

CHP’nin adaylık sıralaması; 1- Ayça Taşkent, 2- Ecevit Keleş, 3- Kamil Özkan, 4- Azize Çeroğlu, 5- Emel Akçil, 6- Gündüz Gençcan, 7- Ali Fethi Gürleri (Saadet Partisi) 8- Özer Özçınar’dan oluştu.

İYİ Partide ise sürpriz bir liste oluşturulmadı. Fikrimce halkın istediği listeyi halka sunmuş oldular. İlk sırada mevcut Vekil Ümit Dikbayır yer aldı. Kuzey bölgesinin adayı olan Selçuk Kılıçaslan’ın ilçemizden ve bölgemizden ciddi destek alacağını düşünüyorum. Kılıçaslan’ın bu seçime 2. Sıradan girmesini arzulayan vatandaşlar beklentilerinin olumlu sonuçlanmasına sevindi. Şimdi sırada bu beklentiyi arzulayanların ne kadar destek vereceğine kaldı. Kılıçaslan’ın çalışmalarına bire bir şahitlik etmiş biri olarak söylüyorum ki başvuru yaptığı günden itibaren haftanın 4 gününü Karasu’da, bölgemizde geçiren tek isim Selçuk Kılıçaslan’dı. Her zaman sahada olan, vatandaşa dokunan 1-0 önde başlar. İnşallah haklarında hayırlısı olur. Başarı dilerim.

İYİ Parti’nin adaylık sıralaması 1- Ümit Dikbayır, 2- Selçuk Kılıçaslan (Eski İl Başkanı), 3- Arzu Akçalışkan (İl Kadın Kolları Başkanı), 4- Ediz Serdip Dokumacı (Adapazarı İlçe Eski Başkanı), 5- Duygu Çetinkaya Acar (İl Eski Başkan Yardımcısı), 6- Yunus Aydemir (Gençlik Kolları Başkanı), 7- Alper Alpay (Adapazarı İlçe Eski Başkanı ve İl yönetim kurulu üyesi), 8- Hakan Baykal’dan oluştu.

Öncelikle AK Partiye, CHP’ye, İYİ Parti’ye, BBP’ye, Zafer Partisine ve Memleket Partisine sıralamada ilk 4’e kadınlarımıza yer verdikleri için mutluluk duyduk. Daha fazla kadınımızı listelerin ilk başlarında görmeyi arzuluyoruz. 

Bölgemizi unutmayan, yok saymayan AK Partiye ve İYİ Parti’ye bölgemizden aday gösterilen ve güzel bir sıradan sıralamaya dahil edilen Lütfi Bayraktar ve Selçuk Kılıçaslan adına teşekkür ederiz. Kim olursa olsun, hangi parti olursa olsun bölgemi yok saymayan herkes desteklenir.  Ayrıca Zafer partisinden de Karasulu Muhammet Cüneyt Sarımert’in 3. Sıradan bu yarışa dahil olmasına sevindim. Hakkında hayırlısı olsun ve kendisine başarı diliyorum.