Sakarya’nın oynanması beklenen Bal liginde Karasusporla birlikte, Sapanca Gençlik, Serdivanspor, Hendekspor, Pamukova 1968,Arifiye Kalaycıspor ve Erenlerspor ilimizi üçüncü ligden sonra alt kategoride bu lige katılmak için en önemli viraj olan Bal liginde ilimizi temsil edecekler. Görüldüğü gibi Sakarya Bal ligine firesiz katılacak. Nasıl katılacaklar, hangi takım ne yaptı ne yapmadı? Elimdeki Bal bilgisinde Hendeksporun, geçen yıl bu lig oynanırken önemli adımları olan Hendeksporun bu senede iddialı kadro kurduğunu sağır sultan biliyor. Erenlerspor, Sapanca Gençlikte gözünü yükseklere diken takımlar olarak biliniyorlar. Diğerlerimi, onlar adına Bal ligi çantamda uçuk bilgiler yok. Karasuspor son anda lige katılım bedelini taraftar desteği ile ödediğine göre yüksekten uçacak kadro kuracaklarına ben ihtimal vermiyorum. Siz veriyor musunuz? Siz derken Karasuspor’da hala işbaşında olan yönetimi kastediyorum. Sonuçta hala devri âlem olmayan bir emanetçi koltukta oturuyor Mehmet Akbaş ve ekibi. Duydum ki Akbaş Başkan benim sürem doldu diyormuş. Evet, süresi dolmuş olabilir ama olağan kongre yapılmadı ve yönetimde bir devir teslim yapılmadı. Bu nedenle bana göre hala imza yetkisi benim sürem doldu diyen Mehmet Akbaşla berabere sarı kırmızılı kasada duruyor.

Akbaş ve ekibi bu işi ateşleyecek, ilçenin spordan sorumlu elleri sarı Kırmızılı ekibe destek ellerini uzatacak. Diğerlerimi, Pamukova 1968 ince ince bir şeyler yapıyor. Serdivansporun eldeki kadroyu tutup üstüne birkaç yeni ilaveler yapacağını duydum ve duyduklarımı sizinle paylaşıyorum. Şubatın üçüncü haftası için başlaması düşünülen, katılımcı birçok takımın nasıl oynanacağı konusunda net bilgisi olmayan Bal liginin içinden neler çıkacak?

Yakın gelecekte bu konuda net bilgiler etrafa yayılır. Hatta ben Karasu Öncü’ye Çarşamba öncesi yazdığım için, bu yazı önünüze gelene kadar bir takım gelişmelerde yaşanabilir. Olası yaşananları şimdiden not defterime yerleştirdikten sonra haftaya bu konuda yine taze bilgilerle karşınızda olmaya gayret edeceğim.

TRİBÜN LEZZETİ (Sakarya, Kocaeli, Bursa, Eskişehir)

Sporda birçok branş evlere kilitlendi. Corona yaşamı alt üst ettiği gibi futbolunda içine itti. Seyreden olmayınca tatsız tuzsuz yemek misali yayıncı kuruluşun içinden çıkan özetlere kaldık. Kim ne derse desin futbolda seyreden yoksa taraftar coşkusu yoksa hiçbir mücadelenin seyredilir lezzeti kişiye, oynayana, seyredene tat lezzet sunmuyor. Gecen yıllarda Bursa’da oynanan Sakaryaspor Karagümrük maçını seslendiren Erdoğan Arıkan Sakaryaspor’un 30 bin kişi ile istila ettiği tribünlerdeki coşkuyu anlatırken, sözü dolaştırıp Futbolun Anadolu cephesindeki taraftar coşkusu olan takımları anmaya kadar taşıdı. Arıkan diyor ki futbol seyredensiz olmaz, futbol ezeli rekabet olmadan tribünlere heyecan gelmez diyor ve ekliyor, Sakaryaspor, Kocaelispor, Bursaspor, Eskişehirspor, Ankaragücü, Göztepe, Karşıyaka gibi takımlar tribün rengidir, onlar düşeler de, kalkarlar da peşlerinden koşan taraftar sayısı eksilmez. Onlardaki taraftar coşkusu, takımdaşlık sevgisi futbolumuzun Anadolu güneşidir diyen Erdoğan Arıkan’a katılmamak ne mümkün.