-

İHSANİYE MAHALLESİ İMAR DEĞİŞİKLİĞİ (izle):

.

Karasu’nun İhsaniye Mahallesi’nde toplamda 730 hektarlık alan, cuma günü gerçekleştirilen Karasu Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısında gündem maddeleri arasına alınarak arazilerin mera vasfından çıkarılmasına yönelik oylamaya sunuldu. Maddenin oylaması öncesi farklı görüşler de ortaya atıldı.

Belediye Başkanı İshak Sarı, yaptığı açıklamada “Bu arazilerin tahsisini Belediye’ye aldıracağız ve sosyal donatı alanı olarak kullanılacak. Burası için kimsenin hesapları yok. Karasu’nun vizyoner bir alanı olsun istiyoruz. Bu arsaların gayrimenkul, arsa gibi kullanılmasını istemem. Buna fırsat verilmemesi için çabalıyoruz” dedi.

CHP’li Meclis Üyesi Şakir Şen ise söz konusu arazinin mera vasfında olduğu için bugüne kadar muhafaza edilebildiğini vurguladı. Şen, “Mera vasfında olmasa, buraya çoktan dokunurlardı. İhsaniye’de 2 bin dönüm Kibar Holding, 2 bin dönüm de BMC yüzünden ilçe yararı dışında farklı noktalara gitti. Aynısı olmasın, bu araziler bizim kontrolümüzden çıkmasın” diye konuştu.

HUKUKİ BOYUTUNA DİKKAT ÇEKTİ

CHP’li Meclis Üyesi Mustafa İngenç de “Mera arsalarına tecavüz ve bozmanın cezasını biliyorsunuz. Meralar şehir planları içerisinde de olur. Meraya el atmanın karşısında yargının duracağını çok iyi biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

İngenç, “16 parsel görüyoruz. Bir parselde spor kompleksi planlanırken diğer 15 parselde ne planlanıyor? Kompleks alanı için bir parsel gündeme gelseydi de sadece o maddeyi görüşseydik. Diğer 15 parsel için neden görüşme isteniyor” şeklinde konuştu.

BBP’li Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş, İngenç ile birlikte aynı noktaya temas etti. “Spor kompleksi 50 dönümken, geri kalan parsellerin yüzlerce dönümü neden mera kapsamından çıksın isteniyor? Neden bu arazileri heba ediyoruz? Mera yönetmeliğinde meclis kararı ile ilgili madde yok. Spor kompleksi dışındaki yerler mera kapsamında kalsın” diye konuştu.

Editör: Karasu Haberleri