-

İl merkezi ile Karasu’daki bazı basın kurumların, hakkında çıkan haberleri eksik de olsa gerçeğine yakın yayınlarken bazı kurumların da konuyu saptırarak olumsuz algı oluşturduğunu belirten AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, ilgili kurumlara suç duyurusunda bulunacağını da sözlerine ekledi.

ŞAHSA BEYAN EDİLDİ

Konuyla alakalı bir basın açıklaması yayımlayan Yavuzyiğit, 2013 yılında aldığı ruhsat ile başlattığı inşaatın görsel alanı kısıtladığına dair şikayette bulunan vatandaşa, inşaatın ruhsata uygun olduğunun beyan edildiğini söyledi.

2014 yılında ruhsata uygun tamamlanan ve 2015 yılında iskanı alınan binada halen 4 adet işyeri tapusu bulunduğunu ifade eden Hasan Yavuzyiğit, “Şahıs tarafından 2016 yılında Karasu Belediyesi’ne verilen dilekçe reddedildi. Şahıs da idare mahkemesine dava açarak dilekçenin reddinin iptalini istedi” şeklinde konuştu.

HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIM

Mahkemenin inşaatın ruhsatlı ve ruhsata uygun yapıldığı ile dilekçe işleminin reddinin iptaline karar verdiğini sözlerine ekleyen Yavuzyiğit, “İşlemin iptalinden ötürü hakkımda doğacak herhangi bir olumsuz durumda hukuki yollara başvuracağımı belirtmek isterim” dedi.

Basın kuruluşlarının haberi olduğu gibi yazılı ve alakalı görselle yayınlama hakkının olduğunu da söyleyen Hasan Yavuzyiğit, “Fakat kişinin veya kişilerin özel, ticari ve siyasi itibarına suikast girişimi hakkı yoktur. Haber çarptırılıp maksadının dışında yalan bilgilerle ve yanlış algıya sebep vererek özel, ticari ve siyasi hayatıma saldıran Adapazarı Akşam Haberleri ve Karasu Hamle Gazetesi hakkında avukatım nezdinde yasal mercilere suç duyurusunda bulunacağımı beyan ederim” diyerek sözlerini tamamladı.