Kapadokya Turu 2023

Türkiye; üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olarak dikkat çeker. Hem yerli hem de yabancı turistlere harika imkanlar sunan bir ülkedir. Tüm yıl yorulmuş olabilirsiniz. Kısa bir süreliğine de olsa tatil yapmayı ve dinlenmeyi kesinlikle hak ediyorsunuz. Bu noktada, ülkemizin size vaat etmiş olduğu tur seçeneklerine bir göz atmaya ne dersiniz? Bu soruya evet cevabını veriyorsanız sizi Kapadokya Turları ile tanıştırmak istiyoruz. Yazımız sayesinde Kapadokya hakkında merak ettiğiniz tüm detayları öğrenebilirsiniz. O halde başlayalım!

Kapadokya’ya Nasıl Gidilir?

Kapadokya hakkında temel bilgileri öğrendikten sonra aklınızda ben bu büyülü yere nasıl geleceğim sorusunun olduğunu tahmin edebiliyoruz. Ancak, ulaşım konusunu dert etmenize gerek yok! Bilhassa İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde yaşıyorsanız işiniz çok daha kolay! Çünkü, sorunsuz geçecek bir uçak yolculuğu sayesinde kendinizi en kısa sürede Kapadokya’da bulabilirsiniz. Takdir edersiniz ki, erken rezervasyon hayat kurtarır. Bu noktada, Kapadokya turları için erken rezervasyon yaptırdığınız takdirde ulaşım konusunu da çözeceğinizin altını çizebiliriz. Ayrıca, dilediğiniz takdirde Kapadokya’ya gitmek için uçak bileti satın alabilirsiniz. Seyahat tarihinizin çok önceden belli olduğu hallerde uçak biletinizi de uygun fiyatlarla alma şansınız mevcut!

Biraz da ulaşım konusunda çok işinize yarayacak türden bilgiler verelim! Örneğin, İstanbul’dan Kapadokya’ya uçakla ortalama bir saat 25 dakikada gelebileceğinizi söylemeliyiz. Kapadokya Havalimanı olarak da bilinen Nevşehir Havalimanı’na geldikten sonra farklı ulaşım seçenekleri ile otelinize doğru yol alabilirsiniz. Bunun yanı sıra, dilediğiniz takdirde İzmir’den veya İstanbul’dan uçak ile Kayseri’ye gelebilirsiniz. Ardından, karayolu ile Kapadokya’ya kısa sürede ulaşabilirsiniz. Buna ek olarak, önünüzde uçak dışında farklı ulaşım seçenekleri de yer alıyor. Bilhassa İstanbul veya Ankara’dan tren ile Kayseri’ye gidebilir ve sonrasında karayolu ile Kapadokya’ya ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Ankara’dan otobüs ile 3.5 saat sürecek bir yolculuğun ardından kendinizi Kapadokya’da bulabilirsiniz. Son olarak, özel aracınız ile Kapadokya’ya gitme şansınızın da olduğunu dile getirebiliriz.

Kapadokya Turu Fiyatları

Kapadokya turları; size harika bir deneyim vaat ediyor. Bilhassa yurt içerisinde tatil yapmak istiyorsanız Kapadokya turları için erken rezervasyon yaptırabilirsiniz. Kapadokya turu fiyatları hakkında bilgi vermeden evvel bu turların yılın her mevsiminde de düzenlendiğini ifade edebiliriz. Kapadokya; bilhassa ilkbahar ve sonbahar aylarında ziyaret edilmelidir. İklim şartları ve tenha olması açısından bu dönemlerde ziyaret edilmesi doğru bir karar olacaktır. Bunun yanı sıra, Kapadokya’ya yaz aylarında da gidebilirsiniz. Ancak, Kapadokya; bu dönemde tahmin edebileceğiniz üzere son derece kalabalıktır. Ayrıca, bunaltıcı bir havanın olduğunu da söyleyebiliriz. Kapadokya kış turları da çok fazla talep görüyor. Gelin, biraz da Kapadokya turu fiyatları hakkında konuşalım!

- İstanbul – İzmit çıkışlı Kapadokya turları: 2022 yılına iyisiyle kötüsüyle veda ediyoruz. Bu noktada, yeni yılın ilk günlerini Kapadokya’da geçirmeye ne dersiniz? İstanbul ve İzmit çıkışlı olarak düzenlenen bu tur; Ocak ayında Kapadokya’yı görmek isteyenler harika bir seçenek! Üç gün iki gece sürecek turun fiyatları kişi başı bin 99 TL’den başlıyor.

- Adana çıkışlı bir gece konaklamalı kapadokya turu: Türkiye’nin en popüler şehirlerinden birisi olarak bilinen Adana’da yaşıyorsanız size harika bir tur seçeneğinden bahsedebiliriz. 2023 yılının Ocak ayında organize edilmesi planlanan ve iki gün iki gece sürecek olan bu tur için kişi başı bin 159 TL talep ediliyor. Ayrıca, aynı şartları vaat eden Gaziantep – Kahramanmaraş çıkışlı benzer bir turun daha olduğunu söyleyebiliriz.

Kapadokya Gezilecek Yerler

Kapadokya turları yazımızın belki de en zevkli kısmı ile karşınızdayız! Kapadokya; faydalanmasını bilene harika imkanlar sunan bir yer! Bilhassa buradaki tarihi ve doğal güzelliklere yüzde yüz hayran olacaksınız. Gelin, biraz da Kapadokya gezilecek yerlerden bahsedelim!

- Göreme: Kapadokya denildiği zaman akla ilk gelen yerlerden birisi de tahmin edebileceğiniz üzere Göreme! Burası; Kapadokya’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden birisi! 1985 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Göreme; ziyaretçilerine birbirinden harika imkanlar sunuyor. Bilhassa Aziz Barbara Kilisesi, Elmalı Kilise, Malta Haçlı Kilise, Tokalı Kilise, Aziz Basil Kilisesi, Yılanlı Kilise gibi yerlerin muhakkak görülmesi gerektiğinin altını çizebiliriz. Bunun yanı sıra, Göreme; bilhassa Göreme Açık Hava Müzesi ile de insanları kendisine çekmeyi başarır. Biraz da Göreme’nin güzellikleri hakkında konuşalım! Taş mimarili konakları, mağara evleri, sıcak hava balonları ve daha birçok özelliğiyle gönülleri fetheden Göreme; sosyal imkanları ile de göz dolduruyor. Göreme bünyesinde kalitesiyle dikkat çeken kahvaltıcılar, teras restoranlar, otantik mimarili şaraphaneler ve daha birçok yer mevcut! Son olarak, yolunuz buraya düştüğü takdirde sevdiklerinize bir şeyler satın almanıza imkan sağlayan hediyelik eşya dükkanlarının olduğunu söyleyebiliriz.

- Ürgüp: Kapadokya bölgesinin en meşhur yerlerinden birisi de Ürgüp! İnsanlar; Ürgüp’e bilhassa bölgenin güzelliklerini keşfetmek adına gelirler. Balkan Deresi Manastırı, Hallaç Manastırı ve Aziz Theodore Kilisesi gibi yerlerin muhakkak görülmesi gerektiğinden bahsedebiliriz. Ayrıca, Güllüdere Vadisi ve Kızılçukur Vadisi de Ürgüp ile özdeşleşmiş yerler arasındadır. Son olarak, Temenni Tepesi’nden bahsedebiliriz. Burası; Ürgüp’teki tarihi konaklarla süslenmiş büyüleyici manzaraları izlemek isteyenlerin bir numaralı adresi olmayı başarır.

- Uçhisar: Kapadokya turu sırasında yolunuzun kesinlikle düşmesi gereken yerlerden birisi de Uçhisar! Popülerliği Kapadokya sınırlarını çoktan aşan Uçhisar Kalesi’ni görmeden Kapadokya’dan ayrılmamalısınız. Bunun yanı sıra, Uçhisar sınırları içerisinde geçmişten günümüze kadar sorunsuz bir şekilde gelmeyi başarmış taş evler ile de karşılaşacaksınız. İlginç kaya oluşumları ve antik kiliseleri de Uçhisar’ı özel kılan detaylar arasında bulunur. Güvercinlik Vadisi; Uçhisar ile özdeşleşmiş yerlerden birisidir. Hatta, bölgenin en özel yürüyüş alanlarından birisi olduğunu dile getirebiliriz.

- Peribacaları: Kapadokya’ya gelenlerin çoğunun amacı peribacalarını görmektir. Kapadokya bölgesini oluşturan her şehrin sınırlarında dikkat çekici peribacaları ile karşılaşabilirsiniz. Peribacaları; dünyanın her yerinden gelen ziyaretçileri ağırlar. Ziyaretçilerine çarpıcı manzaralar vaat eder. Doğa harikası olarak tanımlanır. Peribacalarını keşfetmek adına önünüzde birden çok seçeneğin olduğunu dile getirebiliriz. Dilediğiniz takdirde sabahın erken saatlerinde düzenlenen ve Kapadokya ile özdeşleşmiş balon turlarına katılabilirsiniz. Bu sayede, peribacaları manzarasına tanıklık etme şansına erişebilirsiniz. Bunun yanı sıra, doğa gezileri ve at safarileri ile de peribacalarını görme şansınız mevcut!