Hatırlayacağınız üzere Mehmet İspiroğlu, iktidar partisinin belediye başkanlığı görevini yürüttüğü süre zarfından İshak Sarı, aynı partinin ilçe başkanıydı. İlçe Başkanı İshak Sarı, Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’nun çalışmalarını eleştiriyor, İspiroğlu ise Sarı’nın kendisini çalıştırmadığını ve taş koyduğunu iddia ediyordu.

Bugün de yukarıda değindiğim duruma benzer bir tablo söz konusu. Bu sefer iktidar partisi belediye başkanı görevini İshak Sarı yürütüyor. Tek fark eleştiren kişinin iktidar partisi ortağı olması. Cumhur İttifakı ortağı ve MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara...

Ne oldu da bu noktaya gelindi ayrı bir tartışma mevzusu. Ama Sarı ve Kara’nın bugün, geçmiş tarihteki gibi ayrışmaya düşmeleri dikkat çeken bir tablo.

İttifak ortağı Münir Ali Kara, milletin kendilerini iktidar olarak gördüğünü fakat iktidarın kendilerini ortak olarak görmediğini belirtiyor. Dün aynı karede ortak zafer pozu veren iki başkan yeniden aynı karede tebessüme der mi bilinmez. Ama bu çekişme kimseye fayda getirmez orası kesin.

SUBÜ OLMAZSA FAKÜLTE

Karasu’da iki yıllık meslek yüksek okulu (MYO) 2000 yılında ilk öğrenci alımını yaptı. 21 yıl önce MYO’nun beklentisi ve ilçeye getirisi farklıydı. İlçenin nüfusu o yıllarda 54 bin civarı olsa da beklentisi fazlaydı. 21 yıl sonra bugüne gelindiğinde ise ilçenin beklentisi MYO yerleşkesi oldu. Yani 30 bine yakın öğrenci…

İlçe protokolü SUBÜ yerleşkesi için basına demeçler verdi. Ortak paydaya bakılınca ekonomik kazanç beklentisi dikkat çekiyor. 21 yıl önce MYO için beklenti sadece ekonomik getiri miydi peki? Şahsi düşüncem, ekonomik beklenti değildi. Neticede kaç öğrenci gelecek bir MYO binasıyla?

Yapmak istediğim kıyas, ilçenin beklentisi ve sahip olması gereken eğitim kurumu. Evet SUBÜ yerleşkesi 30 bin öğrenci ile önemli katkı sağlayacaktır Karasu’ya. Ama 21 yıl önce MYO’yu bu ilçe dışarıya öğrenci gitmesin, ilçede eğitimlerini alsın diye istediği kanaatindeyim.

İşte bugün de fen lisesini bu yüzden istiyoruz. Bir fen lisesi binası, geçen haftaki yazımda da değindiğim gibi son derece önemli. Ekonomik açıdan değil, eğitim açısından. O halde Karasu, SUBÜ’ye elde edemezse beklentisi ne olabilir? Bu sefer hedefimiz Denizcilik Fakültesi’ne çevrilebilir.

Ekonomik beklentiden öte eğitim açısından beklentiyi karşılamak amacıyla bir denizcilik fakültesi Karasu’ya yakışır (bu kelime çok klişe oldu belki ama gerçek). Karasu, 2021 itibariyle bir fen lisesi ve denizcilik fakültesine ihtiyaç duyuyor. Çalışmalar bu doğrultuda sürdürülebilir ve Karasu iki önemli eğitim kurumunu sınırları içerisine katarsa büyük kazanç elde edecektir.